Убиство и самоубиство

Детаљи злочина у Загребу, убица жене хапшен због породичног насиља

  • Извор: Агенције
  • 05.09.2024. 22:18

Загребачка полиција саопштила је да су данас око 15 сати у стамбеној згради у насељу Сопот у Новом Загребу пронашли тијело женске особе, а да је недалеко од мјеста догађаја у возилу пронађено тијело мушкарца.

Како је полиција тада навела, према првим информацијама, смрт је посљедица кривичног д‌јела, односно да је у питању убиство и самоубиство.

Хрватски медији објавили су детаље злочина који се догодио данас у загребачком насељу Сопот.

Индекс преноси да је 71-годишњак је око 15 сати стигао у Земљакову улицу и упутио се пред зграду у чијем је ходнику из ватреног оружја убио 60-годишњу женску особу.

Убио жену па пресудио себи у ауту

Убио жену па пресудио себи у ауту

Увиђај на двије локације још траје, а полиција је оградила ауто.

Репортер Дневника Нове ТВ сазнао је да је ријеч о породичном насиљу те је разговарао са становницима Сопота. Према ријечима комшија, мушкарац и жена су бивши супружници.

Новинар је објавио да је полиција према мушкарцу поступала 23. августа, када су га пријавили за породично насиље. Тражено је одређивање истражног затвора, али суд му је изрекао тек мјеру забране приближавања.

"Немам уопште ријечи за то, узмите да је неко мој, твој, ваш", рекао је један од грађана.

"Наравно да је страшно, баш неугодан осјећај јако", додала је становница Сопота.

Трагично окончана потрага за младићем из Бањалуке: Пронађено Стефаново тијело

Трагично окончана потрага за младићем из Бањалуке: Пронађено Стефаново тијело

"Наводно је муж убио жену, а ја је познајем. И њега, али њу више познајем. Растављени су били око 10 или 15 година", рекао је један мушкарац.

Увиђајем би се требало утврдити шта је било окидач овог злочина.

"Мислим да сам чула неки ударац, а можда је и био пуцањ, али имала сам јако појачану телевизију па не могу са сигурношћу рећи. На крају није дуго прошло да ми је полиција звонила на врата и питала ме јесам ли чула пуцањ. Мислим да су звонили свима у стубишту. Замислите, убојица је нашу сусједу убио испред лифта и оставио... Престрашно и преужасно. Неко вријеме већ тог човјека, за којег причају по улици да јој је пресудио, нисам вид‌јела, а нити њу о њему ништа питала нисам јер није нити пристојно. Не знам нити јесу ли били у вези или само пријатељи. Она је била дивна особа, али као да је протеклих мјесеци живјела у некој патњи те је д‌јеловала тужно", рекла је једна комшиница из зграде за Јутарњи лист.

Друга наводи да је мушкарац дошао нешто прије 15 сати аутом пред зграду и ушао унутра.

"Је ли он њу дочекао на улазу у зграду или док је излазила из стана, не знам. Шокирана сам. Њега дуже нисмо вид‌јели, али смо чули да је 23. коловоза већ био пријављен за обитељско насиље и да га је управо наша драга сусједа пријавила јер више с њиме није могла од малтретирања", испричала је друга комшиница за Јутарњи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: