Преживио

Данијела ударио гром док је косио траву

  • Извор: Телеграф
  • 18.07.2024. 15:44

Тинејџер са Флориде преживио је у понедјељак увече удар грома док је косио траву у дворишту, а сада је описао како се десио овај страшан случај, преноси "Фокс 35".

"Дошло је право кроз дрво", рекао је Данијел Шарки (17) из болничког кревета у Регионалном медицинском центру у Орланду.

"Фокс 35" из Орланда извјештава да је Шарки радио у дворишту док је олуја пролазила кроз округ Семиноле. Снимак са камере на кућним вратима забиљежио је тренутке након удара, приказујући Шаркија како лежи на земљи док су му комшије притрчавале у помоћ.

Гром може ударити километрима далеко од олује, тако да, чак и ако вас падавине нису захватиле, то не значи да сте на сигурном. Срећом, Шарки је преживио, иако и даље осјећа бол.

Откривено ко је ухапшен у Бијељини

Откривено ко је ухапшен у Бијељини

"Груди ме боле, и сав сам укочен", рекао је Шарки.

Упркос повредама, осјећа се срећним што је жив.

"Нисам могао да вриштим – барем мислим да нисам испуштао никакве звуке", додао је тинејџер.

Шарки је био близу дрвета у дворишту у које је ударио гром мало прије 17 сати у понедељак. Вјерује да му је управо то дрво спасило живот.

"Да је био директан удар, вјероватно не бих био овдје данас. Имам среће што је дрво било ту", рекао је.

Шарки, који води компанију за кошење травњака, чистио је коров у комшијином дворишту. Видио је да се олуја приближава, али је мислио да има довољно времена прије него што уђе у кућу.

"Видио сам да се олуја приближава; било је грмљавине и муња, па сам мислио да имам времена. Био сам прилично сигуран да могу завршити јер имамо сирену која се оглашава када има муња, а још се није огласила", рекао је Шарки.

Одједном, био је неспособан да се помијера.

"Нисам могао да помјерим ниједан дио тијела... осјећај је био као статички електрицитет на тијелу... све је трнуло као када вам руке и ноге утрну", рекао је.

Призор који слама срца на мјесту гдје је убијен полицајац

Призор који слама срца на мјесту гдје је убијен полицајац

Чедвик Смит, хирург за трауме и опекотине, упозорио је на тешке посљедице које удар грома може имати.

"Може бити смртоносно; може изазвати срчану аритмију због које је потребна дефибрилација. Може изазвати нервне проблеме, опекотине и проблеме са видом касније", рекао је Смит.

Шарки се опоравља са родитељима поред себе и каже да је одлучан да се врати на посао.

"Била је то потпуна случајност. Шанса да вас удари гром је један према милион, и није 100% да ћете преживјети. Срећом, то дрво је било ту, и имам среће што сам жив", закључио је тинејџер, преноси "Телеграф".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.