Језиво

Четири бебе пронађене у замрзивачу: Мајка крила трудноће

  • Извор: Телеграф
  • 02.05.2024. 18:24

Мајка из Масачусетса која је била власница стана у Бостону у којем су четири бебе пронађене у замрзивачу у новембру 2022. године неће се суочити са кривичним пријавама након истраге, саопштио је у уторак, 30. априла, тужилац округа Сафолк Кевин Хејден.

У саопштењу за јавност, Хејден је рекао да не вјерује да би случај против Алексис Алдамира, која сада има 69 година, могао опет да доспије на суд.

- Ова истрага, која је једна од најкомплекснијих, најнеобичнијих и најконфузнијих са којима се ова канцеларија икада сусрела, сада је завршена. Иако имамо неке одговоре, постоји много елемената овог случаја на које вјероватно никада неће бити одговорено - рекао је Хејден.

- Никада нећемо тачно знати гдје и када су рођене четири бебе пронађене у стану Алексис - додао је он.

- Никада нећемо сазнати да ли су четири бебе рођене живе, и никада нећемо тачно сазнати шта им се догодило. Никада нећемо сазнати како је скривала своју трудноћу или зашто је то одлучила - додао је Кевин.

Полиција је у Бостону 17. новембра 2022. године пронашла четири мртве бебе након што су примили хитан позив од брата мајке који је открио тијела у замрзивачу.

Брат је објаснио да су он и његова супруга открили бебе док су чистили стан у коме је некада живјела његова сестра.

Тог дана, двије мушке бебе и двије женске бебе, од којих су све биле браћа и сестре, пронађене су "дуго смрзнуте", саопштиле су власти.

Сви су откривени у кутијама за ципеле умотане у лимену фолију и закачене су им пупчане врпце. Двије женске бебе су имале за себе закачене плаценте.

Мртвозорник је извјестио да не постоји научна метода којом би се утврдило колико дуго су бебе биле замрзнуте, наводи се у саопштењу.

- Обдукцијом нису пронађени знакови унутрашње или спољашње трауме, нити докази о очигледним повредама - наводи се у саопштењу.

- У стомаку беба није било знакова хране, млијека или формуле - додаје се.

Поред тога, мртвозорник је утврдио да је узрок смрти за све бебе „"неутврђен" и рекао да не могу дефинитивно да утврде да ли су бебе рођене живе.

Истражиоци су касније сазнали да је мајка имала и користила стан након што се са породицом преселила из Мериленда у Амхерст 1971. године, када је имала скоро 17 година, саопштиле су власти.

Њени сарадници су је описали као "дебелу жену која је имала склоност да носи широку одјећу без обзира на годишње доба", наводи се у саопштењу. „

Такође, нико од њених сарадника није знао да је она икада била тудна.

Додатно ДНК тестирање у јуну 2023. идентификовало је вјероватног оца четири бебе као човјека који је умро 2011. године, наводи се у саопштењу. Истражиоци су рекли да су он и Алдамир имали и пето заједничко дијете које су дали на усвајање.

Власти су саопштиле да су крајем 2022. године истражиоци посјетили здравствену установу у којој је мајка боравила и испитали је о четири бебе пронађене у њеном стану, али да је жена дјеловала конфузно и збуњено током испитивања.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.