Jezivo

Četiri bebe pronađene u zamrzivaču: Majka krila trudnoće

  • Izvor: Telegraf
  • 02.05.2024. 18:24

Majka iz Masačusetsa koja je bila vlasnica stana u Bostonu u kojem su četiri bebe pronađene u zamrzivaču u novembru 2022. godine neće se suočiti sa krivičnim prijavama nakon istrage, saopštio je u utorak, 30. aprila, tužilac okruga Safolk Kevin Hejden.

U saopštenju za javnost, Hejden je rekao da ne vjeruje da bi slučaj protiv Aleksis Aldamira, koja sada ima 69 godina, mogao opet da dospije na sud.

- Ova istraga, koja je jedna od najkompleksnijih, najneobičnijih i najkonfuznijih sa kojima se ova kancelarija ikada susrela, sada je završena. Iako imamo neke odgovore, postoji mnogo elemenata ovog slučaja na koje vjerovatno nikada neće biti odgovoreno - rekao je Hejden.

- Nikada nećemo tačno znati gdje i kada su rođene četiri bebe pronađene u stanu Aleksis - dodao je on.

- Nikada nećemo saznati da li su četiri bebe rođene žive, i nikada nećemo tačno saznati šta im se dogodilo. Nikada nećemo saznati kako je skrivala svoju trudnoću ili zašto je to odlučila - dodao je Kevin.

Policija je u Bostonu 17. novembra 2022. godine pronašla četiri mrtve bebe nakon što su primili hitan poziv od brata majke koji je otkrio tijela u zamrzivaču.

Brat je objasnio da su on i njegova supruga otkrili bebe dok su čistili stan u kome je nekada živjela njegova sestra.

Tog dana, dvije muške bebe i dvije ženske bebe, od kojih su sve bile braća i sestre, pronađene su "dugo smrznute", saopštile su vlasti.

Svi su otkriveni u kutijama za cipele umotane u limenu foliju i zakačene su im pupčane vrpce. Dvije ženske bebe su imale za sebe zakačene placente.

Mrtvozornik je izvjestio da ne postoji naučna metoda kojom bi se utvrdilo koliko dugo su bebe bile zamrznute, navodi se u saopštenju.

- Obdukcijom nisu pronađeni znakovi unutrašnje ili spoljašnje traume, niti dokazi o očiglednim povredama - navodi se u saopštenju.

- U stomaku beba nije bilo znakova hrane, mlijeka ili formule - dodaje se.

Pored toga, mrtvozornik je utvrdio da je uzrok smrti za sve bebe „"neutvrđen" i rekao da ne mogu definitivno da utvrde da li su bebe rođene žive.

Istražioci su kasnije saznali da je majka imala i koristila stan nakon što se sa porodicom preselila iz Merilenda u Amherst 1971. godine, kada je imala skoro 17 godina, saopštile su vlasti.

Njeni saradnici su je opisali kao "debelu ženu koja je imala sklonost da nosi široku odjeću bez obzira na godišnje doba", navodi se u saopštenju. „

Takođe, niko od njenih saradnika nije znao da je ona ikada bila tudna.

Dodatno DNK testiranje u junu 2023. identifikovalo je vjerovatnog oca četiri bebe kao čovjeka koji je umro 2011. godine, navodi se u saopštenju. Istražioci su rekli da su on i Aldamir imali i peto zajedničko dijete koje su dali na usvajanje.

Vlasti su saopštile da su krajem 2022. godine istražioci posjetili zdravstvenu ustanovu u kojoj je majka boravila i ispitali je o četiri bebe pronađene u njenom stanu, ali da je žena djelovala konfuzno i zbunjeno tokom ispitivanja.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.