Kuda ide ovaj svijet

Bizarno: Škole dozvoljavaju djeci da se identifikuju kao konji, dinosaurusi ili mjesec?

  • 21.06.2023. 08:14

Koliko god bilo teško za povjerovati, u britanskoj školi je prošle nedjelje izbio sukob učenica i profesorke nakon što su se djevojčice usudile da dovedu u pitanje to što se njihova drugarica "identifikuje kao mačka".

Britanski "Telegraf" utvrdio je da nije u pitanju jedinstven slučaj, već da se i djeca u drugim školama školama identifikuju kao životinje. Na osnovu komentara roditelja, čini se da su škole koje to dozvoljavaju po tom pitanju "beznadežno nerazumne". 

Ludilo se nastavlja:

Ludilo se nastavlja: "Transfobično i odvratno je ne vjerovati učenici koja kaže da je mačka"

"Telegraf" je, između ostalog, otkrio da postoje učenici koji insistiraju da su dinosaurusi, koji se identifikuju kao konji, ali i jedan koji "nosi ogrtač i želi da bude priznat kao mjesec".  

Britanski list dodaje da nije teško pronaći primjere djece u školama koja insistiraju na tome da se se o njima govori kao o životinjama. 

Kada su u školi pri Crkvi Engleske učenice rekle drugarici "Kako se možeš da se identifikuješ kao mačka kada si djevojčica?" nastavnica im je zamjerila što to "dovode u pitanje (njen, njegov, mačiji?) identitet", a čini se da je profesorka poistovetila želju svoje učenice da bude tretirana kao mačka sa željama neke druge djece da budu drugog pola, piše RT Balkan. 

Iako britanske škole imaju određene smjernice kada su u pitanju transrodni učenici, pitanje djece koja se izjašnjavaju kao životinje ili nebeska tijela daleko je složenije.

Epidemija nebinarnosti: Djece koja

Epidemija nebinarnosti: Djece koja "nisu ni muško ni žensko" više za 4.200 odsto

 "Telegraf" postavlja pitanja da li djeci ljubazno treba reći da svoje maštovite igre ostave na ulazu škole, da li su tu posredi djeca sa mentalnim bolestima poput autizma, ili se iza bizarnog fenomena "krije nešto mnogo mračnije" što se dešava u životu djeteta? 

Članica Alijanse za bezbjednost u školi Trejsi Šo rekla je za "Telegraf" da ako dijete dolazi u školu i identifikuje se kao mačka ili konj, to bi odmah trebalo da bude "zvono za uzbunu". 

"Nastavnici bi trebalo da se zapitaju šta ta djeca gledaju na internetu? Na kojim forumima provode vrijeme? Šta se dešava u njihovim kućama? Šta se dešava u životu tog djeteta?", dodaje ona.

Nastavnici žmure pred svim problemima koji se tiču identiteta zato što su u strahu da će reći nešto pogrešno. Afirmacijom nenormalnog ponašanja na času nastavnici zapravo ometaju obrazovanje drugih učenika, navodi Šo.

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Jedna učenica u državnoj školi u Velsu rekla je za "Telegraf" da se njen drug iz razreda "osjeća veoma diskriminisanim ako ga ne nazivaju mačkom". 

"Kada odgovara na pitanja, radije mjauče nego da govori na engleskom. Nastavnicima nije dozvoljeno da se nerviraju zbog toga jer se to smatra diskriminacijom", dodala je ona. 

Opisala da bi časove ometalo ako bi nastavnik pokušao da natjera dijete da odgovori na pitanje na engleskom, a ne da mjauče.  

Učenica je za fenomen okrivila društvene mreže, rekavši da su učenici pod uticajem profila ljudi koji se identifikuju kao drveće i životinje. Kako objašnjava, to je počelo za vrijeme pandemije.

"Telegraf" je takođe razgovarao sa učenikom u školi u kojoj se drugi učenik identifikuje kao "mjesec" i u školi nosi ogrtač u školu "poput ogrtača čarobnjaka Harija Potera". 

Kako smo došli do ovoga: Bizarna ceremonija - odlikovana transrodna

Kako smo došli do ovoga: Bizarna ceremonija - odlikovana transrodna "dreg časna sestra"

Kako dodaju, dijete o kome je riječ nije se identifikovalo kao Mjesec, već kao "mjesec" i reklo je da može da baca čini. 

Iako su drugu djecu koja bi došla bez uniforme, sa pirsinzima na licu ili šarenom kosom profesori vratili kući, djeci koja se identifikuju kao mačke ili prirodni sateliti dozvoljeno je da "izraze svoje pravo ja" tako što će nositi mačje uši ili plaštove.  

Škole nemaju jasne instrukcije za to kako reagovati kada dijete insistira da je mačka ili pas. 

Roditelji ili nastavnici koji su očekivali da će se Vlada Velike Britanije pozabaviti problemom djece koja se identifikuju kao životinje i nebeska tijela u novim smjernicama koje se tiču identiteta učenika biće razočarani, piše "Telegraf". 

Ministarstvo obrazovanja je izdalo saopštenje da se tom temom neće baviti u novim smjernicama, navodeći da "vjeruju da će profesori koristiti zdrav razum u svakom pojedinačnom slučaju".

Nažalost, zaključuju u "Telegrafu", u ovim slučajevima problem sa zdravim razumom je to što "nije toliko zdrav".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: