Profesorka napala djevojčicu

Ludilo se nastavlja: "Transfobično i odvratno je ne vjerovati učenici koja kaže da je mačka"

  • 20.06.2023. 09:03

Profesorka u školi pri Crkvi Engleske nazvala je učenicu "odvratnom i transfobičnom" nakon što je djevojčica "dovela u pitanje identitet svoje drugarice koja se izjašnjava kao mačka", navodi britanski "Telegraf".

Roditelje je razbijesnio snimak svađe profesorke i trinaestogodišnjih učenica, koja je započela nakon što je jedna upitala drugaricu iz razreda "kako možeš da se identifikuješ kao mačka, ako si djevojčica"?

Na času u školi "Raj Koledž" se govorilo o tome da "svako može da bude ono što želi i da se identifikuje kako hoće". 

Kako smo došli do ovoga: Bizarna ceremonija - odlikovana transrodna

Kako smo došli do ovoga: Bizarna ceremonija - odlikovana transrodna "dreg časna sestra"

Nakon što je djevojčica dovela u pitanje mogućnost da je druga učenica, kao što tvrdi, mačka, profesorka je rekla da će je prijaviti rukovodiocima škole i da ukoliko nastavi da ispoljava stav da postoje samo dječaci i djevojčice više neće biti dobrodošla u toj školi, koja je inače jedna od 11 škola pod pokroviteljstvom Crkve Engleske. 

"Telegraf" prenosi da se na snimku prepirke čuje da profesorka navodi da je "ona uznemirila nekog dovodeći njihov identitet u pitanje", a da učenica odgovara da "ukoliko neko želi da se identifikuje kao mačka, onda njemu stvarno nije dobro i vjerovatno je lud". 

Nastavnica zatim pita "odakle vam ideja da postoje samo dva pola", dodajući da "to nije mišljenje". 

Nejasno je zašto je komentarisanje drugarice koja se "identifikuje kao mačka" profesorka odmah dovela u vezu sa transrodnošću, budući da učenica nije rekla da je drugog pola, već da je druga vrsta. 

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

Kako dodaje "Telegraf", nastavnica je dalje nastavila da objašnjava da rod nema veze sa biologijom i dijelovima tijela, već sa "time kako se neko identifikuje", navodeći da postoji mnogo rodova, transrodnost ali i "nerodnost" (ljudi koji nemaju rod). 

Nekoliko djevojčica je tada reklo da se ne slaže sa tim, da "ne možete da budete nerodni ako imate penis ili vaginu" i da ste djevojčica ako imate ženske, a dječak ako imate muške polne organe.

"Telegraf" opisuje da je nastavnica tada povisila ton, i rekla da je to "zaista odvratno", te da su djevojčice koje su to rekle "homofobične i zbunjene", što su one negirale. 

Izgubio se smisao: Trans muškarac sa grudima reklamira donji veš

Izgubio se smisao: Trans muškarac sa grudima reklamira donji veš "Kelvina Klajna"!

Nakon toga im je poručila da ako im se ne sviđa ideja da svako može sam da odabere šta je moraju da napuste školu, te da će sa osobljem škole morati da obave razgovor o jednakosti, različitosti i inkluziji.

Upitan za komentar, portparol škole je rekao da su "posvećeni tome da učenicima ponude inkluzivno obrazovanje".

"Nastavnici nastoje da saslušaju stavove učenika i podstiču ih da postavljaju pitanja i učestvuju u diskusiji. Nastojimo da poštujemo najviše standarde. Ispitaćemo slučaj i raditi sa relevantnim pojedincima kako bismo osigurali da se takvi događaji ne dešavaju u budućnosti", poručili su iz škole. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: