Kritike samo zbog zastave

Ovo je SAD: LGBTQ žurka u Bijeloj kući, druženje s Bajdenom pa toples provod

  • Извор: АТВ
  • 13.06.2023. 15:45

Trans glumica i influenser Rose Montoya za prijemu u Bijeloj kući povodom "Mjeseca ponosa" nakon govora američkog predsjednika Džoa Bajden odlučila je da ispred Bijele kuće pokaže grudi, dok je osoba pored nje takođe bila bez majice, a pretpostavlja se da je riječ o ženskoj osobi koja je promijenila pol.

Iako pitanje LGBTQ zajednice i moguće kritike upućene zbog ovog poteza nisu nešto što priliči Amerikancima, ali su pažnju obratili više na raspored zastava koji im je zasmetao zbog čega su kritikovali Bajdenovu administraciju.

Predsjednik je proslavio "Mjesec ponosa" i LGBTK+ zajednicu otkrivanjem zastave ponosa između dvije američke zastave.

Međutim, korisnici Tvitera su brzo kritikovali Bajdena, tvrdeći da bi američka zastava trebalo da bude u centru svakog prikaza sa više nacionalnih zastava ili zastava, prema Kodeksu zastave SAD.

Predsjednik Judicial Vatch-a Tom Fiton napisao je na Tviteru: "Da bi unaprijedio revolucionarnu transrodnu agendu usmjerenu na djecu, Bajden krši osnovno načelo Kodeksa američke zastave i ne poštuje svakog američkog pripadnika službe koji je sahranjen pod njegovim bojama.

Zatim je citirao Kodeks zastave SAD, koji glasi: "Zastava Sjedinjenih Američkih Država treba da bude u centru i na najvišoj tački grupe kada se grupiše i izlaže određeni broj zastava država ili lokaliteta ili zastava društava. od osoblja.'

Dr Rodžer Maršal je tvitovao da je prikaz „sramota“.

'Ovo je sramota. Ne samo da je to u suprotnosti sa Kodeksom američke zastave, već je i eklatantan primjer nesposobnosti ove Bijele kuće i insistiranja da svoju društvenu agendu stavi ispred patriotizma“, napisao je on.

Mediji naklonjeni republikancima takođe ne spominju ovo nepoštovanje Bijele kuće, ali su izvijestili o događaja bez komentara.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: