потпредсједник Владе Србије

Вулин: Споразум са Француском неће утицати, Београд се неће придружити антируској хистерији

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2024. 21:57

Споразум Србије и Француске о куповини борбених авиона "рафал" од Француске неће негативно утицати на односе Београда и Москве, изјавио је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин и поручио да се Београд неће придружити антируској хистерији или било ком облику антируских санкција.

"Набавка авиона `рафал` спроведена је из војних и практичних разлога и ни на који начин неће негативно утицати на односе Републике Србије и Руске Федерације. Србија остаје војно неутрална", нагласио је Вулин.

Он је за агенцију ТАСС рекао да је и у овом случају Русија показала колико јој је стало до Србије и зашто је то земља коју воде људи уважени широм свијета, јер је Руска Федерација и овог пута изразила поштовање према Србији и није ставила своје интересе изнад српских.

Вулин: Бити Србин значи исповиједати косовски завет и вјеровати и три ријечи - дужност, част и слобода.

Вулин: Бити Србин значи исповиједати косовски завет и вјеровати и три ријечи - дужност, част и слобода.

"Да је Србија купила `мигове`, да ли би се НАТО и ЕУ понашали на исти начин? Да ли би они Србији упутили ријечи разумијевања или пријетње"?, упитао је Вулин.

Он је истакао да се Русија према Србији понаша као равноправан партнер и Срби су јој на томе захвални.

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је прије два дана да Београд купује 12 авиона "рафал" за 2,7 милијарди евра. Уговор није само за испоруку авиона, већ и за цијели пакет пратећих услуга. Он је рекао да ће споразум значајно повећати способности војске Србије.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да одлука о куповини авиона од Француске представља слободан избор српских пријатеља. Он је рекао и да се свака земља руководи економским и другим разматрањима када доноси такве одлуке.

Пратите нас и путем Вибера