Потпредсједник Владе Србије

Вулин: Бити Србин значи исповиједати косовски завјет и вјеровати и три ријечи - дужност, част и слобода.

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2024. 15:28

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је данас на окупљању дијаспоре у Београду да бити Србин значи говорити истину, исповиједати косовски завјет и вјеровати у три чврсте ријечи - дужност, част и слобода.

"Те три ријечи вас и вашу дјецу разликују од оних са којима живите. Ви сте Срби и од вас не тражим да улажете или не улажете у своју земљу. Од вас тражим да будете Срби тамо гдје трајете и тамо гдје живите. Тражим од вас само то, да сведочите истину и да будете Срби, ништа друго и ништа веће не можете да нам дате", поручио је Вулин у обраћању присутнима на скупу "Јединство и снага - Србија".

Он је упитао представнике дијаспоре да ли се, док гледају своје пасоше и милују своју дјецу која су се родила далеко од Србије, питају шта би били да нису Срби и да ли их одређују године које су провели далеко од Србије или систем вриједности који их чини Србима.

Манифестација

Манифестација "Јединство и снага - Србија", слога кључна за опстанак Срба

"Дјецу сте родили, одгајили, одрасли су у другим земљама, али шта би они били да нису Срби? Шта бисте им пренијели да нисте Срби? Да ли се, када ваша дјеца уче о Првом свјетском рату осјећате као побједници или као поражени?", рекао је Вулин.

Он је поручио присутнима да од њих тражи само једно, а то је да свједоче истину и да буду Срби.

"Од вас тражим само да будете Срби и шта год радили да размишљате само о једној реченици - да ли би моја Србија и да ли би мој народ био поносан данас на мене? Ако то себи поставите и на то питање увијек добијете одговор поноса, части, дужности, слободе ви сте Срби где год живјели и шта год радили, ви сте дио српског свијета, оног свијета коме сви припадамо избором и вољом. Гдје год били и шта год радили будите Срби", поручио је Вулин.

Вулин упитао Конаковића: Што ми забрањујеш, кад не можеш да ми забраниш?

Вулин упитао Конаковића: Што ми забрањујеш, кад не можеш да ми забраниш?

Он је нагласио да српски свијет није само пуко збрајање територија на којима живе Срби, већ скуп вриједности српског народа.

"Мјесто рођења може да буде случајно, али избор да прихватите систем вриједности који Србе чини народом вредним понављања не може бити случајан, већ је намјеран и одлука више него само рођење", рекао је Вулин.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

    Дарк Веб: борба против сајберкриминала, документарни програм

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм