Потпредсједник Владе Србије

Вулин Конаковићу: Нећу престати да тражим правду за српске жртве

  • 05.08.2024. 21:20

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин поручио је вечерас министру иностраних послова у Савјету министара БиХ Елмедину Конаковићу да неће престати да подсјећа и тражи правду за српске жртве и у Другом свјетском рату и у грађанском рату у БиХ и Хрватској.

"Како се то ремети мир у БиХ ако долазим да се поклоним покланим пребиловачким мученицима? Пребиловачка јама Голубњача је због таквих као Конаковић и (министар саобраћаја и комуникација у Савјету министара Един) Форто била заливена бетоном да се не би говорило о српским мученицима и хрватским убицама", истакао је Вулин.

Он је оцијенио да "Конаковића боли то што му није допустио да остави без школе и посла двије српске дјевојчице јер му се не свиђа шта мисле о лажном геноциду у Сребреници".

Вулину забрањен улазак у БиХ

Вулину забрањен улазак у БиХ

"А пошто и ја и Конаковић говоримо српским језиком знам да ме разумије када му кажем - нећу престати да подсјећам и тражим правду за српске жртве и у Другом свјетском рату и у грађанском рату у БиХ и Хрватској, и нећу престати да штитим и чувам сваког Србина коме би Конаковић да уништи живот", поручио је Вулин Конаковићу, који је рекао да је Вулин "доказани реметилачки фактор на овим просторима" и да због тога није нашао за сходно да потпише дозволу за прелет“, саопштено је из Кабинета потпредсједника Владе Србије.

Вулин је раније изјавио да је спријечен да вечерас присуствује обиљежавању 83 године од злочина над Србима у Пребиловцима, јер власти на нивоу БиХ нису одобриле прелет авиона у коме се налазио преко БиХ.

МСП Србије упутило ноту МИП БиХ због кршења добросусједске дипломатске праксе

МСП Србије упутило ноту МИП БиХ због кршења добросусједске дипломатске праксе

Министарство спољних послова Србије упутило је протестну ноту Министарству иностраних послова у Савјету министара у којој је изражено незадовољство због спречавања потпредсједника Владе Србије Александра Вулина да присуствује отварању изложбе у Пребиловцима, посвећене страдању српског народа у Другом свјетском рату.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм