Potpredsjednik Vlade Srbije

Vulin Konakoviću: Neću prestati da tražim pravdu za srpske žrtve

  • 05.08.2024. 21:20

Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin poručio je večeras ministru inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Еlmedinu Konakoviću da neće prestati da podsjeća i traži pravdu za srpske žrtve i u Drugom svjetskom ratu i u građanskom ratu u BiH i Hrvatskoj.

"Kako se to remeti mir u BiH ako dolazim da se poklonim poklanim prebilovačkim mučenicima? Prebilovačka jama Golubnjača je zbog takvih kao Konaković i (ministar saobraćaja i komunikacija u Savjetu ministara Еdin) Forto bila zalivena betonom da se ne bi govorilo o srpskim mučenicima i hrvatskim ubicama", istakao je Vulin.

On je ocijenio da "Konakovića boli to što mu nije dopustio da ostavi bez škole i posla dvije srpske djevojčice jer mu se ne sviđa šta misle o lažnom genocidu u Srebrenici".

Vulinu zabranjen ulazak u BiH

Vulinu zabranjen ulazak u BiH

"A pošto i ja i Konaković govorimo srpskim jezikom znam da me razumije kada mu kažem - neću prestati da podsjećam i tražim pravdu za srpske žrtve i u Drugom svjetskom ratu i u građanskom ratu u BiH i Hrvatskoj, i neću prestati da štitim i čuvam svakog Srbina kome bi Konaković da uništi život", poručio je Vulin Konakoviću, koji je rekao da je Vulin "dokazani remetilački faktor na ovim prostorima" i da zbog toga nije našao za shodno da potpiše dozvolu za prelet“, saopšteno je iz Kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

Vulin je ranije izjavio da je spriječen da večeras prisustvuje obilježavanju 83 godine od zločina nad Srbima u Prebilovcima, jer vlasti na nivou BiH nisu odobrile prelet aviona u kome se nalazio preko BiH.

MSP Srbije uputilo notu MIP BiH zbog kršenja dobrosusjedske diplomatske prakse

MSP Srbije uputilo notu MIP BiH zbog kršenja dobrosusjedske diplomatske prakse

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je protestnu notu Ministarstvu inostranih poslova u Savjetu ministara u kojoj je izraženo nezadovoljstvo zbog sprečavanja potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da prisustvuje otvaranju izložbe u Prebilovcima, posvećene stradanju srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Pratite nas i putem Vibera