Предсједник Србије

Вучић: Србија је земља на коју морате да рачунате на Западном Балкану

  • Извор: Танјуг
  • 05.07.2024. 21:00

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је вечерас, на пријему поводом почетка предсједавања Мађарске Савјетом ЕУ, да је Србија земља на коју морају да рачунају на Западном Балкану.

- Хвала на томе што не одустајете од својих циљева, од онога што мислите и од онога што неријетко говорите - рекао је Вучић обраћајући се амбасадору Мађарске у Београду Јожефу Мађару и у присуству шефа Делегације ЕУ у Србији Емануелеа Жиофреа.

Вучић је истакао да су за Србију наредних шест мјесеци готово пресудни.

- У сваком смислу те ријечи. Када кажем за нас, ја сам представник мале земље и говорим само о Србији. Без обзира на то што долазим из мале земље и по броју становника и по својој територији, Србија представља 50 одсто бруто домаћег производа ЗБ, 55 одсто укупног извоза који иде са ЗБ, и то не само ка ЕУ већ ка свим дијеловима свијета - рекао је Вучић.

Нагласио је да је Србија земља која има 63 одсто укупног нивоа страних директних инвестиција у односу на цијели Западни Балкан.

- Једном ријечју, земља на коју морате да рачунате када говорите о Западном Балкану - поручио је Вучић.

Истакао је да нико вјероватно није примијетио, посебно у овим смутним и нелаким временима, које двије европске земље имају највећи број сусједа.

- То су Њемачка девет и Србија осам, па тек онда неке централне европске земље са по седам сусједа. Зашто сам ово рекао? Зато што се те земље налазе у средишту својих региона. Када су оне нестабилне, када тамо нешто није добро и није потребно, онда постоје највећи изазови за стабилност. И зато је важно да Србија буде и мирна и стабилна и да има јасну и недвосмислену будућност - нагласио је Вучић.

Он је захвалио Мађару на храбрости да говори на српском језику.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм