Опасно

САД настављају да се играју ватром: Украјинци могу да гађају циљеве дубоко на руској територији

  • Извор: РТ Балкан
  • 08.07.2024. 23:01

Сједињене Америчке Државе неће промијенити свој став у вези са тренутним ограничењима напада украјинских снага дубоко на руску територију у свјетлу посљедњих удара Оружаних снага Русије, изјавио је портпарол Савјета за националну безбједност Бијеле куће Џон Кирби.

"Нема промјена у нашој политици. Прије неколико недјеља предсједник је дао упутства Украјини. Они могу да користе испоручено оружје за напад на циљеве дуж границе. То остаје тако", рекао је Кирби на конференцији за медије.

Да ли се Бајден лијечи од Паркинсонове болести? Огласила се Бијела кућа

Да ли се Бајден лијечи од Паркинсонове болести? Огласила се Бијела кућа

Раније је представник Стејт департмента рекао за РИА Новости да је амерички предсједник Џозеф  Бајден дозволио Украјини да користи америчко оружје за циљеве на руској територији који "представљају пријетњу области Харкова", али је оставио на снази забрану употребе оперативно-тактичког АТАЦМС и другог ватреног оружја великог домета.

Савјетник за националну безбједност америчког предсједника Џејк Саливан саопштио је у јуну да се дозвола за примјену америчког оружја на руској територији односи на све територије на којима руске трупе прелазе границу Украјине, иако је првобитно дозвола за напад на руску територију америчким оружјем била повезана само са граничним областима Харковске области.

Гдје је Меланија?

Гдје је Меланија?

Предсједник Владимир Путин рекао је крајем маја да представници земаља НАТО-а треба да буду свијесни "чиме се играју" када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да удари "легитимне циљеве" дубоко на руској територији ракетним системима које је Кијев добио од Запада.

Владимир Путин је поручио да би и Русија могла да пошаље своје моћно оружје у регионе који су у рату са државама које снабдијевају Украјину оружјем, тј. оним силама које су у конфликту са Америком и НАТО државама.

Из Кремља су оцијенили да земље алијансе намерно покрећу нове тензије, провоцирајући Украјину да настави бесмислени рат, што ће неминовно имати своје посљедице и на крају нанијети велику штету интересима оних земаља које су кренуле путем ескалације сукоба.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Одметница (Р) (12+)

    Одметница (Р) (12+)

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.