Предсједник Србије

Вучић: Очекујем тешке разговоре у Гранади

  • 05.10.2023. 12:51

Трећи самит Европске политичке заједнице одржава се у Гранади, гдје ће лидери више од 40 земаља разговарати о безбједности, енергетици и другим питањима од значаја за континет. Могући су и неформални састанци лидера ЕУ и Западног Балкана о ситуацији на KиМ. Вучић је поручио да очекује тешке разговоре.

Вучић је, по доласку на Самит Европске политичке заједнице у Гранади, новинарима рекао да очекује тешке разговоре и да ће имати важне билатералне разговоре.

Поменуо је састанак са премијером Велике Британије Ришијем Сунаком, као и високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепом Борељом и предсједником Француске Емануелеом Макроном, као и са многим другим европским званичницима.

Вучић је, на маргинама Самита, имати низ билатералних сусрета са европским званичницима, међу којима су и премијер Грузије Иракли Гарибашвили, премијерка Исланда Kатрин Јакобсдотир.

Уочи Самита, предсједник Европског савјета Шарл Мишел најавио је да би у Гранади могло да дође до неформалних састанака лидера ЕУ и Западног Балкана о ситуацији на KиМ.

Пратите нас и путем Вибера