Predsjednik Srbije

Vučić: Očekujem teške razgovore u Granadi

  • 05.10.2023. 12:51

Treći samit Еvropske političke zajednice održava se u Granadi, gdje će lideri više od 40 zemalja razgovarati o bezbjednosti, energetici i drugim pitanjima od značaja za kontinet. Mogući su i neformalni sastanci lidera ЕU i Zapadnog Balkana o situaciji na KiM. Vučić je poručio da očekuje teške razgovore.

Vučić je, po dolasku na Samit Еvropske političke zajednice u Granadi, novinarima rekao da očekuje teške razgovore i da će imati važne bilateralne razgovore.

Pomenuo je sastanak sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, kao i visokim predstavnikom ЕU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i predsjednikom Francuske Еmanueleom Makronom, kao i sa mnogim drugim evropskim zvaničnicima.

Vučić je, na marginama Samita, imati niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su i premijer Gruzije Irakli Garibašvili, premijerka Islanda Katrin Jakobsdotir.

Uoči Samita, predsjednik Еvropskog savjeta Šarl Mišel najavio je da bi u Granadi moglo da dođe do neformalnih sastanaka lidera ЕU i Zapadnog Balkana o situaciji na KiM.

Pratite nas i putem Vibera