Никола Селаковић

Више од 600 мајки добило субвенције за прву некретнину, даје се и до 40.000 КМ

  • Извор: Агенције
  • 12.03.2024. 13:28

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије, Никола Селаковића изјавио је данас да је 614 мама у Србији до сада добило кров над главом захваљујући одобреној новчаној помоћи државе за изградњу или учешће у куповини прве некретнине.

Он је казао да је ова врста помоћи државе јединствена у Европи и да ће у априлу бити двије године од када се она спроводи.

Селаковић је навео да је за годину и по дана, од када он предсједава Kомисијом за одобравање новчане помоћи за изградњу, учешће у куповини прве стамбене породичне зграде или куће, донијето више од 570 рјешења за ову врсту помоћи државе мајкама, која подразумијева додјељивање максимално 20.000 евра.

"Врло сам поносан на то што смо успјели да урадимо до сада у виду помоћи за куповину првог стана или куће мајкама новорођенчади које немају ријешено стамбено питање", рекао је он за ТВ Хепи.

Kо има право на субвенцију

Право на новчана средства за изградњу куће или учешће за куповину стана или куће могу остварити мајке које су родиле дијете од 1. јануара 2024. године и касније. Изузетно, у случају смрти мајке, то право може остварити и отац дјетета. Нема ограничења за године подносиоца захтјева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм