Nikola Selaković

Više od 600 majki dobilo subvencije za prvu nekretninu, daje se i do 40.000 KM

  • Izvor: Agencije
  • 12.03.2024. 13:28

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Nikola Selakovića izjavio je danas da je 614 mama u Srbiji do sada dobilo krov nad glavom zahvaljujući odobrenoj novčanoj pomoći države za izgradnju ili učešće u kupovini prve nekretnine.

On je kazao da je ova vrsta pomoći države jedinstvena u Еvropi i da će u aprilu biti dvije godine od kada se ona sprovodi.

Selaković je naveo da je za godinu i po dana, od kada on predsjedava Komisijom za odobravanje novčane pomoći za izgradnju, učešće u kupovini prve stambene porodične zgrade ili kuće, donijeto više od 570 rješenja za ovu vrstu pomoći države majkama, koja podrazumijeva dodjeljivanje maksimalno 20.000 evra.

"Vrlo sam ponosan na to što smo uspjeli da uradimo do sada u vidu pomoći za kupovinu prvog stana ili kuće majkama novorođenčadi koje nemaju riješeno stambeno pitanje", rekao je on za TV Hepi.

Ko ima pravo na subvenciju

Pravo na novčana sredstva za izgradnju kuće ili učešće za kupovinu stana ili kuće mogu ostvariti majke koje su rodile dijete od 1. januara 2024. godine i kasnije. Izuzetno, u slučaju smrti majke, to pravo može ostvariti i otac djeteta. Nema ograničenja za godine podnosioca zahtjeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: