Србија

Старовић: Нетачне и злонамјерне интерпретације Свесрпског сабора и Декларације

  • Извор: СРНА
  • 16.06.2024. 15:28

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Немања Старовић рекао је да је у тексту Декларације са Свесрпског сабора садржана једина истина, а да су присутне лицемјерне, нетачне и злонамјерне интерпретације.

Старовић је рекао да је најважније да су Срби са Свесрпског сабора послали јасну поруку о јединству српског народа са обје стране ријеке Дрине, о томе да желе, могу и хоће да граде заједничку будућност читавог српског народа.

Амиџић о Хелезу: Коментаришем само озбиљне политичаре

Амиџић о Хелезу: Коментаришем само озбиљне политичаре

Он је додао да су протеклих дана присутне изразито неконструктивне и непријатељске поруке из званичног Сарајева.

"Мислим ту и на изјаве министра спољних послова у Савјету министара Елмедина Конаковића и на једну потпуно сумануту изјаву министра одбране Зукана Хелеза, које заправо откривају шта су то биле праве намјере иницијатора резолуције о Сребреници", рекао је Старовић.

Јасно је, каже Старовић, да су намјере да се иде у правцу ревизије процеса тужбе БиХ против Србије и покушаја извлачења такозване ратне одштете, али и суштинског уништавања и разбијања Републике Српске, што може да се чује у изјавама министра Хелеза.

Он је нагласио да Србија то никада неће дозволити и да ће увијек и на сваком мјесту бити уз Републику Српску.

Драма на ЕУРО: Њемачка полиција пуцала на човјека са сјекиром близу фан зоне

Драма на ЕУРО: Њемачка полиција пуцала на човјека са сјекиром близу фан зоне

Старовић је објаснио да је резолуција о Сребреници технички усвојена на сједници Генералне скупштине УН, али да су заједничком дипломатском акцијом Србије и Републике Српске успјели да "извуку сваки легитимитет".

Пратите нас и путем Вибера