Srbija

Starović: Netačne i zlonamjerne interpretacije Svesrpskog sabora i Deklaracije

  • Izvor: SRNA
  • 16.06.2024. 15:28

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nemanja Starović rekao je da je u tekstu Deklaracije sa Svesrpskog sabora sadržana jedina istina, a da su prisutne licemjerne, netačne i zlonamjerne interpretacije.

Starović je rekao da je najvažnije da su Srbi sa Svesrpskog sabora poslali jasnu poruku o jedinstvu srpskog naroda sa obje strane rijeke Drine, o tome da žele, mogu i hoće da grade zajedničku budućnost čitavog srpskog naroda.

Amidžić o Helezu: Komentarišem samo ozbiljne političare

Amidžić o Helezu: Komentarišem samo ozbiljne političare

On je dodao da su proteklih dana prisutne izrazito nekonstruktivne i neprijateljske poruke iz zvaničnog Sarajeva.

"Mislim tu i na izjave ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Еlmedina Konakovića i na jednu potpuno sumanutu izjavu ministra odbrane Zukana Heleza, koje zapravo otkrivaju šta su to bile prave namjere inicijatora rezolucije o Srebrenici", rekao je Starović.

Jasno je, kaže Starović, da su namjere da se ide u pravcu revizije procesa tužbe BiH protiv Srbije i pokušaja izvlačenja takozvane ratne odštete, ali i suštinskog uništavanja i razbijanja Republike Srpske, što može da se čuje u izjavama ministra Heleza.

On je naglasio da Srbija to nikada neće dozvoliti i da će uvijek i na svakom mjestu biti uz Republiku Srpsku.

Drama na ЕURO: Njemačka policija pucala na čovjeka sa sjekirom blizu fan zone

Drama na ЕURO: Njemačka policija pucala na čovjeka sa sjekirom blizu fan zone

Starović je objasnio da je rezolucija o Srebrenici tehnički usvojena na sjednici Generalne skupštine UN, ali da su zajedničkom diplomatskom akcijom Srbije i Republike Srpske uspjeli da "izvuku svaki legitimitet".

Pratite nas i putem Vibera