Терор над Србима

Послије шест мјесеци притвора Душан Обреновић пуштен да се брани са слободе

  • 27.11.2023. 19:11

Младић Душан Обреновић из Косовске Митровице који је ухапшен још 29. маја у Звечану, данас је пуштен на слободу.

Његов адвокат Предраг Миљковић за Косово онлајн рекао је да је Обреновићу мјера притвора замијењена мјером јемства и он је, након што је предложени износ исплаћен, из затвора у Подујеву стигао кући у Косовску Митровицу.

"Послије шест мјесеци данас је Специјални суд усвојио и донио рјешење којим се Душану Обреновићу замјењује мјера притвора, мјером јемства. Ми смо данас тај предложени износ положили и ја сам данас око 16 сати отишао у Подујево и коначно, условно речено, преузео Душана Обреновића и довео га у његову родну Косовску Митровицу", рекао је Миљковић.

Обреновић је ухапшен у Звечану 29. маја ове године прије избијања нереда и сукоба Срба и припадника Кфора а оптужен је за напад на припаднике Кфора и Косовске полиције. Обреновићу је Суд у Приштини 30. октобра продужио притвор за још два мјесеца, што му је било четврто продужење притвора, али је данас пуштен да се брани са слободе.

Одмах послије хапшења појавиле су се информације да је Обреновић током задржавања у полицији брутално претучен од стране припадника Косовске полиције.

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић изјавио је раније да су Обреновић и Радош Петровић из Звечана приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је Кфор ухапсио и одвео 20 минута прије него што је све почело.

Радош Петровић је послије хапшења пуштен 23. јуна да се брани са слободе.

Пратите нас и путем Вибера