Teror nad Srbima

Poslije šest mjeseci pritvora Dušan Obrenović pušten da se brani sa slobode

  • 27.11.2023. 19:11

Mladić Dušan Obrenović iz Kosovske Mitrovice koji je uhapšen još 29. maja u Zvečanu, danas je pušten na slobodu.

Njegov advokat Predrag Miljković za Kosovo onlajn rekao je da je Obrenoviću mjera pritvora zamijenjena mjerom jemstva i on je, nakon što je predloženi iznos isplaćen, iz zatvora u Podujevu stigao kući u Kosovsku Mitrovicu.

"Poslije šest mjeseci danas je Specijalni sud usvojio i donio rješenje kojim se Dušanu Obrenoviću zamjenjuje mjera pritvora, mjerom jemstva. Mi smo danas taj predloženi iznos položili i ja sam danas oko 16 sati otišao u Podujevo i konačno, uslovno rečeno, preuzeo Dušana Obrenovića i doveo ga u njegovu rodnu Kosovsku Mitrovicu", rekao je Miljković.

Obrenović je uhapšen u Zvečanu 29. maja ove godine prije izbijanja nereda i sukoba Srba i pripadnika Kfora a optužen je za napad na pripadnike Kfora i Kosovske policije. Obrenoviću je Sud u Prištini 30. oktobra produžio pritvor za još dva mjeseca, što mu je bilo četvrto produženje pritvora, ali je danas pušten da se brani sa slobode.

Odmah poslije hapšenja pojavile su se informacije da je Obrenović tokom zadržavanja u policiji brutalno pretučen od strane pripadnika Kosovske policije.

Oficir za vezu Beograda i Prištine Dejan Pavićević izjavio je ranije da su Obrenović i Radoš Petrović iz Zvečana privedeni bez obzira na to što postoje dokazi da nisu ni na koji način učestvovali u neredima 29. maja u Zvečanu, jer ih je Kfor uhapsio i odveo 20 minuta prije nego što je sve počelo.

Radoš Petrović je poslije hapšenja pušten 23. juna da se brani sa slobode.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:43 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:50 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.