Директор Канцеларије за КиМ

Петковић: Приштина насиљем жели да ријеши "српско питање"

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2024. 11:57

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијенио је данас да Приштина неће дијалог са Београдом зато што жели да све ријеши насиљем над Србима на Космету.

"Приштински режим је презрео дијалог оног тренутка када је посегнуо за институционалним и физичким насиљем како би ријешили `српско питање` на Косову и Метохији", навео је Петковић у саопштењу.

Реагујући на оптужбе предсједника такозване државе Косово Вјосе Османи на рачун Србије и њеног предсједника Александра Вучића, Петковић је рекао да су те бајате клевете и оптужбе показатељ ретроградности политике Приштине и њене неспособности да егзистира у мирнодопским условима.

Детаљи пуцњаве у Београду: Мушкарац ухваћен на мјесту напада са повредама

Детаљи пуцњаве у Београду: Мушкарац ухваћен на мјесту напада са повредама

Он сматра да је приштински режим, који на сјеверу Косова и Метохије користи полицију као инструмент за насиље и кршења права читавог једног народа, у самој својој суштини криминалан.

"Такав режим нема никакву другу могућност да прикрије своје криминалне радње осим да лажима правда насилничко поступање и чињеницу да свакодневно руше Бриселски споразум и пуних 11 година одбијају да формирају Заједницу српских општина (ЗСО), која је основ за успостављање безбједности и опстанка српског народа у покрајини", навео је Петковић.

Шири се нова СМС превара, од грађана траже кућни број за доставу

Шири се нова СМС превара, од грађана траже кућни број за доставу

Према његовим ријечима, Србија је мјерама које доноси као одговор на очигледни покушај етничког чишћења српског народа са Косова и Метохије, учинила покушај да се ствари на терену врате на пређашње стање како би се преокренуо тренд дестабилизације и дала шанса дијалогу.

"Османи на то нема никакав одговор осим безочних лажи и неистина, јер суштина је да Приштина не жели нормално стање на сјеверу Косова и Метохије, нити жели дијалог", поручио је Петковић.

Пратите нас и путем Вибера