"Хрватске поште" упозоравају

Шири се нова СМС превара, од грађана траже кућни број за доставу

  • Извор: Агенције
  • 27.09.2024. 07:25

"Хрватске поште" упозориле су на нову превару путем СМС-ова гдје се од грађана тражи кућни број и наплата симболичног износа због непотпуне адресе, чиме се излажу ризику од крађе банковних података.

"Ријеч је о превари. Поново се шире лажне поруке о наводној достави пакета да би лакше добили податке о картици и на крају од грађана украли новац. Те поруке често долазе с хрватских бројева, а преваранти су `усавршили` и правопис и граматику, што повећава шансе да жртве насједну", упозоравају из поште.

Када се отвори повезница, од особе траже да упише своје податке, а на крају и податке о картици како би се наплатио симболичан износ од 2,06 куна због непотпуне адресе, преносе хрватски медији.

"Немојте отварати повезнице које се у њима налазе јер се тиме излажете ризику од крађе властитих банковних података", упозоравају из "Хрватске поште".

"Хрватска пошта" више пута је упозоравала на преваре путем СМС-а, тако што грађани добију лажно обавјештење о немогућности достављања пакета због непотпуних информација.

Пратите нас и путем Вибера