Direktor Kancelarije za KiM

Petković: Priština nasiljem želi da riješi "srpsko pitanje"

  • Izvor: SRNA
  • 27.09.2024. 11:57

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijenio je danas da Priština neće dijalog sa Beogradom zato što želi da sve riješi nasiljem nad Srbima na Kosmetu.

"Prištinski režim je prezreo dijalog onog trenutka kada je posegnuo za institucionalnim i fizičkim nasiljem kako bi riješili `srpsko pitanje` na Kosovu i Metohiji", naveo je Petković u saopštenju.

Reagujući na optužbe predsjednika takozvane države Kosovo Vjose Osmani na račun Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, Petković je rekao da su te bajate klevete i optužbe pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

Detalji pucnjave u Beogradu: Muškarac uhvaćen na mjestu napada sa povredama

Detalji pucnjave u Beogradu: Muškarac uhvaćen na mjestu napada sa povredama

On smatra da je prištinski režim, koji na sjeveru Kosova i Metohije koristi policiju kao instrument za nasilje i kršenja prava čitavog jednog naroda, u samoj svojoj suštini kriminalan.

"Takav režim nema nikakvu drugu mogućnost da prikrije svoje kriminalne radnje osim da lažima pravda nasilničko postupanje i činjenicu da svakodnevno ruše Briselski sporazum i punih 11 godina odbijaju da formiraju Zajednicu srpskih opština (ZSO), koja je osnov za uspostavljanje bezbjednosti i opstanka srpskog naroda u pokrajini", naveo je Petković.

Širi se nova SMS prevara, od građana traže kućni broj za dostavu

Širi se nova SMS prevara, od građana traže kućni broj za dostavu

Prema njegovim riječima, Srbija je mjerama koje donosi kao odgovor na očigledni pokušaj etničkog čišćenja srpskog naroda sa Kosova i Metohije, učinila pokušaj da se stvari na terenu vrate na pređašnje stanje kako bi se preokrenuo trend destabilizacije i dala šansa dijalogu.

"Osmani na to nema nikakav odgovor osim bezočnih laži i neistina, jer suština je da Priština ne želi normalno stanje na sjeveru Kosova i Metohije, niti želi dijalog", poručio je Petković.

Pratite nas i putem Vibera