"Сваки дан обуке почиње спартански"

Ово су услови за пријављивање у ''Кобре'': Једна способност је посебно важна

  • Извор: Курир
  • 05.06.2024. 15:42

Конкурс за пријем кандидата из грађанства у 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намјене „Кобре“ расписан је у суботу, 1. јуна и биће отворен 60 дана, до 31. јула 2024. године.

О условима конкурса, ко све може да конкурише али и како је бити припадник 72. бригаде за специјалне операције говорили су потпуковници Драган Кужет и Бојан Ковачевић, припадници ове елитне јединице Војске Србије.

Породично стабло Владимира Путина: Одакле је и ко су му преци

Породично стабло Владимира Путина: Одакле је и ко су му преци

Кужет је набројао услове које кандидати треба да испуне како би били примљени у 72. бригаду.

- Конкурс је видљив на званичном сајту Министарства одбране и има своје услове. Кандидати превасходно треба да буду пунољетни грађани Републике Србије и да су здравствено, психофизички способни за обављање дужности на коју се пријављају. Треба да имају максимално 30 година и да нису кривично кажњавани и санкционисани и да су вољни и жељни да раде у специјалним јединицама. Ја бих истакао да је превасходно потребно да буду пливачи. Из разлога што ми имамо јединице које се баве задацима на води и под водом и пожељно је да сву буду пливачи из тог разлога.

Откривени нови детаљи о убиству Ђорђа Мијатовића: Сукоб почео због крем бананице?

Откривени нови детаљи о убиству Ђорђа Мијатовића: Сукоб почео због крем бананице?

А ево како изгледа обука након пријема "Кобре".

- Код нас је сваки дан динамичан и различит од другог, али све оно што их повезује јесте почетак радног дана који почиње физичком обуком која траје неких 90-так минута јер сви припадници треба да буду физички способни. Што се тиче остатка дана он је прожет тактичком обуком наоружањем, великим бројем гађања, роњењем, а понекад и скакањем из авиона падобраном", рекао је Кужет за Курир.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.