"Svaki dan obuke počinje spartanski"

Ovo su uslovi za prijavljivanje u ''Kobre'': Jedna sposobnost je posebno važna

  • Izvor: Kurir
  • 05.06.2024. 15:42

Konkurs za prijem kandidata iz građanstva u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namjene „Kobre“ raspisan je u subotu, 1. juna i biće otvoren 60 dana, do 31. jula 2024. godine.

O uslovima konkursa, ko sve može da konkuriše ali i kako je biti pripadnik 72. brigade za specijalne operacije govorili su potpukovnici Dragan Kužet i Bojan Kovačević, pripadnici ove elitne jedinice Vojske Srbije.

Porodično stablo Vladimira Putina: Odakle je i ko su mu preci

Porodično stablo Vladimira Putina: Odakle je i ko su mu preci

Kužet je nabrojao uslove koje kandidati treba da ispune kako bi bili primljeni u 72. brigadu.

- Konkurs je vidljiv na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane i ima svoje uslove. Kandidati prevashodno treba da budu punoljetni građani Republike Srbije i da su zdravstveno, psihofizički sposobni za obavljanje dužnosti na koju se prijavljaju. Treba da imaju maksimalno 30 godina i da nisu krivično kažnjavani i sankcionisani i da su voljni i željni da rade u specijalnim jedinicama. Ja bih istakao da je prevashodno potrebno da budu plivači. Iz razloga što mi imamo jedinice koje se bave zadacima na vodi i pod vodom i poželjno je da svu budu plivači iz tog razloga.

Otkriveni novi detalji o ubistvu Đorđa Mijatovića: Sukob počeo zbog krem bananice?

Otkriveni novi detalji o ubistvu Đorđa Mijatovića: Sukob počeo zbog krem bananice?

A evo kako izgleda obuka nakon prijema "Kobre".

- Kod nas je svaki dan dinamičan i različit od drugog, ali sve ono što ih povezuje jeste početak radnog dana koji počinje fizičkom obukom koja traje nekih 90-tak minuta jer svi pripadnici treba da budu fizički sposobni. Što se tiče ostatka dana on je prožet taktičkom obukom naoružanjem, velikim brojem gađanja, ronjenjem, a ponekad i skakanjem iz aviona padobranom", rekao je Kužet za Kurir.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.