Саслушање у тужилаштву

Откривени нови детаљи о убиству Ђорђа Мијатовића: Сукоб почео због крем бананице?

  • Извор: Новости.рс
  • 05.06.2024. 14:13

У Вишем јавном тужилаштву у Београду, Одјељење за малољетнике, саслушана су двојица тинејџера, осумњичена за тешко убиство Ђорђа Мијатовића.

„Дјечака познајемо од раније. Тог поподнева смо му дали новац да оде до продавнице и купи нам по воду и крем-бананицу. Послије извјесног времена он се вратио са флашицама воде, али без чоколаде. Тада смо му узели лопту и нисмо хтјели да је вратимо. Он је отрчао кући.“

Ово су, како сазнају Новости, поред осталог, током саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Београду, у Одјељењу за малољетнике, испричала двојица тинејџера, осумњичена за тешко убиство. Они су осумњичени да су 26. маја, ногама и рукама насмрт претукли Ђорђа Мијатовића (37), рођеног брата Војина Мијатовића, потпредсједника Владе ФБиХ.

Злочин се догодио у паркићу, у Улици Драгице Кончар, на Вождовцу, око 17.30.

Познат узрок смрти Ђорђа Мијатовића: Дачић открио налазе обдукције

Познат узрок смрти Ђорђа Мијатовића: Дачић открио налазе обдукције

„Дјечаков отац је онда изашао из зграде, пришао ми и почео да се свађа, у стилу какво је то понашање, што му узимате лопту“, испричао је млађи тинејџер и додао.

„Онда ми је ударио шамар и кренули смо да се бијемо. Када смо пали, ја сам устао и онда смо га ударали ногама по глави и тијелу“, рекао је он.

Епилептични напад послије туче

После батинања, Ђорђе Мијатовић је био извјесно вријеме свјестан, чак је ходао и причао, али му је убрзо постало толико лоше, да је добио епилептични напад. Пребачен је Ургентни центар, гдје је поново дошло до напада, а потом и инфаркта. Убрзо је преминуо. Обдукција је показала да је преминуо усљед тешких повреда главе и напрснућа лобање.

„Прије тог догађаја Мијатовић није био болестан, нити је икад имао симптоме епилепсије или срчане проблеме“, наводи извор Новости из истраге.

Завршена обдукција брата Војина Мијатовића: Задобио тешке повреде главе

Завршена обдукција брата Војина Мијатовића: Задобио тешке повреде главе

Брутално пребијање Мијатовића забиљежено је и на камерама, као и бјекство двојице тинејџера послије тога. Млађи (15) је ухапшен сутрадан, док се старији (16) предао дан касније. Иначе, млађи осумњичени има дебели досије у полицији и пријаве за насиље и туче. У току му је суђење у Вишем суду у Београду, Одјељењу за малољетнике, због учествовања у тучи. Оптужен је да је био дио групе која је напала једног доктора и његова два сина, крајем децембра прошле године у истом дијелу Вождовца, гдје је претучен Мијатовић.

Хтио је да се умије

„Ни на крај памети ми није било да је Ђорђе у животној опасности. Хтио је да се умије, али смо му рекли да ако се умије и дође полиција, нема резултата. Његова супруга је позвала полицију, а он јој је тада рекао да су имали бакљу, али да није хтјела да им се запали“, испричала је жена која је била очевидац овог трагичног догађаја.

Огласио се Војин Мијатовић о убиству његовог брата

Огласио се Војин Мијатовић о убиству његовог брата

Како тврде комшије Ђорђа Мијатовића, њега су напали тинејџери који већ дуже вријеме праве проблем у крају, а који су задиркивали једанаестогодишњег Мијатовићевог сина.

„Чуо сам од комшија да им је Ђорђе рекао је: 'Не дирајте ми дијете', а онда су га они ваљда напали. Не знам да ли су га претукли и да ли су га ударили. Они су се разбјежали“, каже Мијатовићев комшија.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)