Тара

Невријеме хара дијелом Србије, издато упозорење

  • Извор: Агенције
  • 18.07.2024. 19:33

Олуја, коју је раније најавио Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) кренула је у околним мјестима Таре, као и у мјесту Рогача код Гуче.

Како се може видјети на снимцима који се шире мрежама, јак град погодио је домаћинства.

Усред јула, дворишта су се забијелила као у зимско вријеме.

Јако невријеме, праћено олујним ветром чупало је и кровове.

Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца

Рањени полицајац открио детаље крвавог пира Албанца

"Јако грмљавинско невреме на подручју Златиборског округа (околина Прибоја и Нове вароши) у наредних сат времена условљаваће интензивне пљускове са грмљавином, градом и краткотрајно олујним вјетром", саопштио је РХМЗ претходно.

У Србији у сљедећих седам дана се очекује постепено слабљење интензитета топлотног таласа, али и повећање нестабилности, па се уз дуже сунчане интервале током дана очекује и појава локалних пљускова са грмљавином, који ће понегдје бити интензивни уз град и јак или олујни вјетар. За конкретне локације издаваће се хитна упозорења један до два часа унапријед.

У Београду се у сљедећих седам дана такође очекује постепено слабљење интензитета топлотног таласа, али и повећање нестабилности, па се уз дуже сунчане интервале током дана очекује и појава локалних пљускова са грмљавином.

Упаљен метеоаларм

У цијелој Србији данас је на снази наранџасти метеоаларм због грмљавине, у неким дијеловима и због високе температуре, а упаљено је и жуто упозорење због кише, јавља "192_рс".

Инспекција затворила два базена

Инспекција затворила два базена

Наранџасти метеоаларм значи да је вријеме опасно: Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свјестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савјете које дају надлежне државне службе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''''Серија: 1993 (16+)