Tara

Nevrijeme hara dijelom Srbije, izdato upozorenje

  • Izvor: Agencije
  • 18.07.2024. 19:33

Oluja, koju je ranije najavio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) krenula je u okolnim mjestima Tare, kao i u mjestu Rogača kod Guče.

Kako se može vidjeti na snimcima koji se šire mrežama, jak grad pogodio je domaćinstva.

Usred jula, dvorišta su se zabijelila kao u zimsko vrijeme.

Jako nevrijeme, praćeno olujnim vetrom čupalo je i krovove.

Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca

Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca

"Jako grmljavinsko nevreme na području Zlatiborskog okruga (okolina Priboja i Nove varoši) u narednih sat vremena uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i kratkotrajno olujnim vjetrom", saopštio je RHMZ prethodno.

U Srbiji u sljedećih sedam dana se očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegdje biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vjetar. Za konkretne lokacije izdavaće se hitna upozorenja jedan do dva časa unaprijed.

U Beogradu se u sljedećih sedam dana takođe očekuje postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

Upaljen meteoalarm

U cijeloj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteoalarm zbog grmljavine, u nekim dijelovima i zbog visoke temperature, a upaljeno je i žuto upozorenje zbog kiše, javlja "192_rs".

Inspekcija zatvorila dva bazena

Inspekcija zatvorila dva bazena

Narandžasti meteoalarm znači da je vrijeme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svjestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savjete koje daju nadležne državne službe.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1993 (16+)

    ''''Serija: 1993 (16+)