Манифестација

На скупу "Јединство и снага - Србија" 250 учесника из региона и дијаспоре

  • Извор: СРНА
  • 31.08.2024. 08:34

Манифестација под слоганом "Јединство и снага – Србија" биће одржана данас и сутра у Београду, гдје се очекују представници Срба из земаља региона, али и 250 удружења и организација које окупљају српску дијаспору широм свијета.

На отварању централног годишњег окупљања Срба из дијаспоре и региона учесницима ће се обратити премијер Србије Милош Вучевић у својству изасланика предсједника Србије Александра Вучића, најављено је из прес-службе Владе Србије.

У раду дводневног скупа у Дому Народне скупштине, наводе организатори, учествоваће представници Срба из земаља региона и српских организација у дијаспори са свих континената, и то од Републике Српске до Конга.

Организатор манифестације је Кабинет министра Србије без портфеља задуженог за координацију активности и мјера у области односа са дијаспором Ђорђа Милићевића.

Током манифестације би требало да буде разматрано више важних тема, међу којима су "Привредни потенцијали Србије ЕКСПО 2027 - Скок у будућност 2027 и улога дијаспоре", "Улога дијаспоре у процесу очувања културног, образовног, националног и вјерског идентитета", као и "Улога дијаспоре у јачању међународног угледа Републике Србије и очувању националних и државних интереса".

Милићевић је раније истакао да је важно да Срби, гдје год да живјели, буду свјесни значаја слоге и јединственог дјеловања Србије и Републике Српске, као и заштите права сународника у региону.

- Драги пријатељи, наше јединство и наша снага леже у нашој заједничкој визији и заједничком раду. Стога вас све позивам да на предстојећем скупу "Јединство и снага – Србија" сложно и једногласно подржите стратешке закључке Декларације усвојене на Свесрпском сабору у Београду, као и одговорну политику коју води наше државно руководство - рекао је Милићевић.

Представници српског народа из Републике Србије и Републике Српске, као и представници Срба из региона и свијета, на Свесрпском сабору 8. јуна у Београду донијели су Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

Народна скупштина Републике Српске је на сједници 2. јула усвојила Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа и Закључке у вези са том Декларацијом.

Декларацију је усвојила и Народна скупштина Србије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 По свијету са Робертом Дацешином

    По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:20 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    ' '''Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.