Vračar

Ministri razgovarali sa roditeljima VII-2 u "Ribnikaru", sjednica Savjeta nije održana

  • Извор: РТС
  • 21.05.2023. 20:14

U Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" održan je sastanak grupe roditelja VII-2, odjeljenja u kom se dogodila tragedija 3. maja, sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsjednice Vlade. Detalji razgovora nisu saopšteni. Grupa roditelja zahtijeva da se nastava obustavi i školska godina završi zaključno sa 3. majem.

Sastanku, koji je trajao nešto više od dva sata, prisustvovala je ministarka pravde Maja Popović, ministarka za brigu o porodici Darija Kisić, savjetnik predsjednice Vlade Mladen Bašić, državni sekretar u MUP-u Željko Brkić, državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.

Niko od predstavnika Vlade nije želio pred medije nakon sastanka.

U ovoj školi za podne je bila zakazana sednica Savjeta roditelja, ali ona formalno nije održana. Roditelji koji su na sastanak došli neformalno su razgovarali u prostorijama škole o tome kako će nadalje izgledati nastava.

Stanovnici Moskve za ATV o oslobađanju Artjomovska

Stanovnici Moskve za ATV o oslobađanju Artjomovska

"Za razliku od prethodne dvije nedjelje kada se na časovima razgovaralo o raznim temama u vezi sa slučajem koji se desio u školi, prijedlog je da se od sutra, ako to djeca žele i prihvate krene sa nastavnim aktivnostima. Ne mislim na ocjenjivanje, kontrolne vježbe, tematika njihovog razgovora će biti nastavno gradivo kroz prezentacije", kaže Igor Đorđević, predsjednik Savjeta roditelja.

Ranije danas, više od 200 roditelja djece iz "Ribnikara" pridružilo se inicijativi da odmah bude obustavljeno izvođenje nastave u postojećoj zgradi te škole i da se radna školska godina okonča sa 3. majem, kada je učenik sedmog razreda ubio devetoro đaka i čuvara te škole.

"Suština inicijative je da školska godina bude odmah prekinuta zaključno sa 3. majem, kao danom kad se dogodio tragičan događaj i od kad ništa više nije normalno i ne može tek tako da se vrati u normalu, nažalost", kaže  Vojin Šaljić, predstavnik grupe roditelja u OŠ "Vladislav Ribnikar".

10 koraka za uzgajanje paradajza u saksiji

10 koraka za uzgajanje paradajza u saksiji

"Plan za nastavak školovanja koji se sprovodi od 10. maja štetan je po razvoj velikog broja učenika (ako ne i svih), i jedino rješenje je momentalan prekid nastave i okončanje radne školske godine. Školska godina se na tragičan način završila 3. maja. Svaki dan poslije toga nije nastavak školske godine nego vještačko pravljenje da se ništa nije desilo. A desilo se. Djeca su nam ubijena u školi", naveli su roditelji u inicijativi.

Roditelji učenika iz odjeljenja VII-2 u subotu su uputili dopis Ministarstvu prosvjete u kojem zahtijevaju hitnu suspenziju direktorke ove škole, školskog psihologa i pedagoga.

Takođe su naveli i da ostaju pri ranije iznijetim zahtjevima, među kojima i da se u potpunosti i do kraja izvrši rekonstrukcija tragičnog događaja i status istrage povodom toga i o tome obavijeste zainteresovane strane u skladu sa zakonom, odgovor na pitanje šta će biti sa ubicom i u kom su statusu njegovi roditelji, kao i odgovor na pitanje šta će se i kako, osim obezbjeđenja sredstava, konkretno preduzeti povodom predloženog renoviranja prostorija škole.

Banjalučko naselje Borik više džungla nego urbana sredina

Banjalučko naselje Borik više džungla nego urbana sredina

Oni su se u inicijativi ogradili od javnog istupanja predsjednika Savjeta roditelja.

Državni sekretar u MUP-u Danilo Stevandić izjavio je ranije danas za RTS da će od sutra u "Ribnikaru" biti pojačano prisustvo policajaca - po šestoro u svakoj smjeni, a biće angažovane i starješine koje će kontrolisati školu.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина