Ни разбијени прозор није замијенио

Купио кућу за 8.000 КМ, људе шокирало за колико је сада продаје

  • Извор: Телеграф
  • 26.05.2024. 05:30

Иако нико не може да забрани другоме шта ће урадити са купљеном некретнином, свако треба да укаже на препродавце који "до крова над главом" дођу за ситан новац, а онда исти продају и по троструко вишој цијени.

На такав један случај наишла је и екипа "Телеграф Бизниса".

Како је један Данко појаснио у популарној Фејсбук групи повратника на село, прије девет мјесеци је објављено да се кућа од 60 квадрата на 7 ари плаца у рудничком селу Трудељ код Горњег Милановца продаје за 4.000 евра (мање од 8.000 КМ). За тих девет мјесеци, кућа је стигла да се прода, али и опет нађе на тржишту - само овај пут за 12.000 евра, а да нови власник није чак ни поломљени прозор поправио.

"За 9 мјесеци цијена је са 4.000 евра по којој ју је старац од преко 70 година продао, скочила на 12.000 евра по којој се сада продаје по интернету у име агенција и физичког лица. Није спорно да је садашњи власник купио са намјером да поново прода, платио је претпостављам колико се тражило. Међутим као дио тима преко чијег бесплатног рада сте дошли до јефтине некретнине са пуним правом сугеришем да куће које препродајете барем мало доведете у ред, да уградите неки ваш допринос у повратак. Колико видим није чак ни поломљено стакло на прозору замијењено. Надам се да је бар изнијет стари кауч. Сав труд и виспреност треба наплатити. Међутим заиста не разумијем чиме у овом случају, не усамљеном на мрежама, продавац оправдава повећање цијене не за 30% што би била и више него довољна зарада за вашу брзину, већ чак 300%", појаснио је он.

Николу Роквића након завршетка ходочашћа дочекале трагичне вијести

Николу Роквића након завршетка ходочашћа дочекале трагичне вијести

У видеу можете видјети како је кућа изгледала, а судећи по фотографијама у објави тренутне продаје - није се много тога урадило на њој.

Штавише, у новом огласу се и не крије да је потребно реновирање.

"Мала кућа око 60 квадрата са каменим темељом у солидном стању али за реновирање. Градска вода је на 20 метара али је никада нема тако да мора да се копа бунар, али у овом крају има воде свуда у изобиљу, струја бандера је у дворишту. Поред асфалтног пута, има гаражу и одличан поглед. Лијепа мала некретнина а и мала инвестиција!!! Трудељ Горњи Милановац, Плац 7 ари, Кућа око 60 квадрата, вода да се копа, струја одјављена, цијена 12,000€", наведено је.

Прича о препродаји потврђена је и у коментарима на најновији оглас, гдје људи указују да се сјећају да се кућа недавно продавала за троструко мањи новац.

Протест пред њемачком амбасадом због резолуције

Протест пред њемачком амбасадом због резолуције

"Препродаја, био оглас прије неколико мјесеци, један дека продавао! Нажалост, ми који тражимо кућицу да би живјели, од препродаваца тешко да ћемо успјети", написала је једна Јасна, и потврдила Данкове ријечи о отежавању повратка дједовини.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: