Очекиване промјене

Кирије пале више од 30%

  • Извор: Б92
  • 02.12.2023. 10:33

Према најновијем извјештају портала Nekretnine.rs, у Новом Насељу у Новом Саду у новембру је забиљежен пад оглашених кирија за више од 30 одсто и ту је просјечна цијена издавања стана од 50 квадрата пала на 300 евра.

Са друге стране највећи раст кирија забиљежен је такође у Новом Саду, на Грбавици гдје су кирије у новембру порасле за 18,58 одсто, тј. за стан од 50 квадрата у просјеку вам сада треба око 670 евра.

Што се Београда тиче, највећи пад забиљежен је у центру града, где су кирије пале за око 4,6 одсто те се сада у просјеку станови од 50 квадрата на овој локацији издају за око 825 евра у просеку. Други највећи пад забиљежен је на Палилули где је просјечна цијена издавања стана по квадрату пала на 12,3 евра, тј. пала је за 3,91 одсто.

Да ли ће ослобађање од ПДВ-а утицати на цијену некретнина?

Да ли ће ослобађање од ПДВ-а утицати на цијену некретнина?

Кирије су појефтиниле и на Врачару, за 0,64 одсто те ће вас квадратни метар стана мјесечно ту изаћи око 15,6 евра.

Кирије у Београду у новембру су поскупиле на Новом Београду (0,64 одсто), Миријеву (7,06 одсто) и Вождовцу (2,73 одсто).

Кирије у другим градовима у Србији

У Новом Саду, поред наведеног Новог Насеља, пад је забиљежен и у центру града (од 7,76 одсто) те се стан од 50 квадрата ту изнајмљује за око 535 евра у просјеку.

Као што је већ наведено највећи раст је забиљежен на Грбавици, а у Подбари кирије су поскупиле око 1,82 одсто.

Опада ли потражња некретнина на нашем тржишту?

Опада ли потражња некретнина на нашем тржишту?

У Нишу квадрати су пали у Пантелеју и Палилули, 3,13 и 1,72 одсто, док су цијене издавања порасле за 3,28 одсто у Булевару Немањића. У Дурлану у новембру није било промјена.

У Крагујевцу кирије су порасле 1,72 одсто, док су у Панчеву оне појефтиниле преко 5,4 одсто.


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.