Београд

Доктор који је крив за смрт Николе тражио новац другом пацијенту за операцију

  • Извор: Мондо.рс
  • 09.07.2024. 21:53

Бивши пацијент доктора Зорана К, који се сумњичи да је 22. децембра 2022. године несавјесним лијечењем усмртио Николу Б, испричао је да се усљед сличних проблема који је имао преминули, Н.И. (33) такође обратио овом доктору 2022. године.

При првом сусрету, како је испричао, доктор је остављао утисак надобудне, арогантне особе, што му је из овог угла, можда и спасило живот, јер је управо због тога и одлучио да му не повјери своје здравље. Поменути доктор му је при прегледу рекао да проблем који је имао може да му ријеши у својој приватној клиници за одређену суму новца, а онда га је упитао:

"Имате ли Ви паре?", цитирао га је пацијент и додао да је то упитао у врло увредљивом тону.

Мушкарац преминуо након операције хемороида

Мушкарац преминуо након операције хемороида

"Само зато што ми је то рекао, ја сам се и предомислио за операцију и срећа да јесам. Немам шта лијепо да кажем о њему, жао ми је овог дечка јер је исто могло и мени да се деси да сам се оперисао код њега", испричао је Н.И.

Осумњичени доктор је иначе до децембра 2022. године био веома активан на друштвеним мрежама гдје је редовно објављивао фотографије из операционе сале. Он је на свом профилу дијелио и савјете, али и објашњавао методе лијечења хемороида и како функционише ласер.

Подсјетимо, Никола Б. (39) преминуо је 30. децембра 2022. године након операције хемороида у приватној поликлиници "011 Medical Team-Beograd". Како је данас саопштено из Вишег јавног тужилаштва, сумња се да је његова смрт наступила као посљедица несавјесног поступања доктора Зорана К.

Она је најобразованија на естради: Од Звезда гранда до титуле доктора наука

Она је најобразованија на естради: Од Звезда гранда до титуле доктора наука

Према наредби о спровођењу истраге, постоје основи сумње да је Зоран К. 26. децембра 2022. године у стању урачунљивости, при чему је био свјестан да својим поступањем може учинити дјело, па је на то пристао, као љекар при пружању љекарске помоћи очигледно несавјесно поступао. Он је, како се сумња, извршио оперативно лијечење хемороидалних чворова код оштећеног у условима опште анестезије и то неадекватном употребом ласера, усљед чега је по окончању захвата и буђења из анестезије оштећени Никола трпио јаке болове и био лошег општег здравственог стања, али је упркос томе пуштен на кућно лијечење око 18 часова. Због тога је оштећени 29. децембра 2022. године примљен у Ургентни центар КЦС, гдје је и поред адекватних медицинских мјера сутрадан преминуо.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм