Beograd

Doktor koji je kriv za smrt Nikole tražio novac drugom pacijentu za operaciju

  • Izvor: Mondo.rs
  • 09.07.2024. 21:53

Bivši pacijent doktora Zorana K, koji se sumnjiči da je 22. decembra 2022. godine nesavjesnim liječenjem usmrtio Nikolu B, ispričao je da se usljed sličnih problema koji je imao preminuli, N.I. (33) takođe obratio ovom doktoru 2022. godine.

Pri prvom susretu, kako je ispričao, doktor je ostavljao utisak nadobudne, arogantne osobe, što mu je iz ovog ugla, možda i spasilo život, jer je upravo zbog toga i odlučio da mu ne povjeri svoje zdravlje. Pomenuti doktor mu je pri pregledu rekao da problem koji je imao može da mu riješi u svojoj privatnoj klinici za određenu sumu novca, a onda ga je upitao:

"Imate li Vi pare?", citirao ga je pacijent i dodao da je to upitao u vrlo uvredljivom tonu.

Muškarac preminuo nakon operacije hemoroida

Muškarac preminuo nakon operacije hemoroida

"Samo zato što mi je to rekao, ja sam se i predomislio za operaciju i sreća da jesam. Nemam šta lijepo da kažem o njemu, žao mi je ovog dečka jer je isto moglo i meni da se desi da sam se operisao kod njega", ispričao je N.I.

Osumnjičeni doktor je inače do decembra 2022. godine bio veoma aktivan na društvenim mrežama gdje je redovno objavljivao fotografije iz operacione sale. On je na svom profilu dijelio i savjete, ali i objašnjavao metode liječenja hemoroida i kako funkcioniše laser.

Podsjetimo, Nikola B. (39) preminuo je 30. decembra 2022. godine nakon operacije hemoroida u privatnoj poliklinici "011 Medical Team-Beograd". Kako je danas saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, sumnja se da je njegova smrt nastupila kao posljedica nesavjesnog postupanja doktora Zorana K.

Ona je najobrazovanija na estradi: Od Zvezda granda do titule doktora nauka

Ona je najobrazovanija na estradi: Od Zvezda granda do titule doktora nauka

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da je Zoran K. 26. decembra 2022. godine u stanju uračunljivosti, pri čemu je bio svjestan da svojim postupanjem može učiniti djelo, pa je na to pristao, kao ljekar pri pružanju ljekarske pomoći očigledno nesavjesno postupao. On je, kako se sumnja, izvršio operativno liječenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usljed čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni Nikola trpio jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno liječenje oko 18 časova. Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar KCS, gdje je i pored adekvatnih medicinskih mjera sutradan preminuo.

(Mondo)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: