Предсједник

Додик: Јака Србија - интерес Републике Српске

  • Извор: СРНА
  • 27.07.2024. 18:18

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Паризу да је јака и снажна Србија интерес Републике Српске, али да, нажалост, има и оних којима то смета, како у региону, тако и на Западу.

Додик је нагласио да је Србија по свим елементима учинила несумњив напредак који се цијени у иностранству, али да има и оних којима је то сметња јер знају да успјешна Србија на унутрашњем плану дисквалификује опозицију.

"Република Српска жели успјех Србије, а знамо да сви око нас желе неуспјешну Србију јер је лак плијен. Зато имамо оркестриране нападе који долазе и из Сарајева, Приштине, Загреба, Подгорице и неких других мјеста", рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем у Паризу.

Вучић: Не разумијем како су се сви ујединили у заштити НДХ и усташких злочина

Вучић: Не разумијем како су се сви ујединили у заштити НДХ и усташких злочина

Додик је оцијенио да у тој кохезији са опозицијама у Српској и Србији праве такав амбијент да би обезвриједили све оно добро што је учињено.

"Није то случајно. Не вјерујем у теорије завјере, вјерујем у завјере. Сматрам да многима на Западу не одговара снага Србије, а она се данас искључиво мјери једним именом и презименом - Александар Вучић", нагласио је Додик.

Он је навео да из личног искуства зна колико је тешко представљати републику у условима сталне конфронтације са жељама странаца, поготово са Запада, када испоручују готово немогуће захтјеве и очекују да се нешто уради што је против народа.

"То доживљавамо и он и ја и народна подршка је ту најважнија", поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске је захвалио Вучићу на прилици да данас присуствује отварању "Српске куће" у Паризу, чиме се доказује укупни напредак Србије.

"Снага Србије омогућава да се на овакав начин презентује све оно што јесте Србија", рекао је Додик.

Руси лутајућом муницијом уништили још један чувени Абрамс

Руси лутајућом муницијом уништили још један чувени Абрамс

Он је додао да је импозантно и учешће бројних спортиста из Србије на Олимпијским играма, а међу којима су многи и из Републике Српске.

"То је наш понос, оно због чега смо овдје и због чега ћемо славити и бити заједно", поручио је Додик и навео да ће сутра присуствовати кошаркашкој утакмици између Србије и САД.

Он је спортистима пожелио успјех и навео да ће Република Српска навијати за репрезентацију Србије и прославити сваки успјех српске репрезентације.

"Желим свим спортистима успјех. И оне који не остваре евентуално жељени резултат подржаћемо их у свему", закључио је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Гола наука, документарни програм

    ' Гола наука, документарни програм

  • 11:30 Серија: Мућке (12+) (Р)

    '''Серија: Мућке (12+) (Р)

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Мућке (12+) (Р)

    '''' Мућке (12+) (Р)

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина