Predsjednik

Dodik: Jaka Srbija - interes Republike Srpske

  • Izvor: SRNA
  • 27.07.2024. 18:18

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Parizu da je jaka i snažna Srbija interes Republike Srpske, ali da, nažalost, ima i onih kojima to smeta, kako u regionu, tako i na Zapadu.

Dodik je naglasio da je Srbija po svim elementima učinila nesumnjiv napredak koji se cijeni u inostranstvu, ali da ima i onih kojima je to smetnja jer znaju da uspješna Srbija na unutrašnjem planu diskvalifikuje opoziciju.

"Republika Srpska želi uspjeh Srbije, a znamo da svi oko nas žele neuspješnu Srbiju jer je lak plijen. Zato imamo orkestrirane napade koji dolaze i iz Sarajeva, Prištine, Zagreba, Podgorice i nekih drugih mjesta", rekao je Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Parizu.

Vučić: Ne razumijem kako su se svi ujedinili u zaštiti NDH i ustaških zločina

Vučić: Ne razumijem kako su se svi ujedinili u zaštiti NDH i ustaških zločina

Dodik je ocijenio da u toj koheziji sa opozicijama u Srpskoj i Srbiji prave takav ambijent da bi obezvrijedili sve ono dobro što je učinjeno.

"Nije to slučajno. Ne vjerujem u teorije zavjere, vjerujem u zavjere. Smatram da mnogima na Zapadu ne odgovara snaga Srbije, a ona se danas isključivo mjeri jednim imenom i prezimenom - Aleksandar Vučić", naglasio je Dodik.

On je naveo da iz ličnog iskustva zna koliko je teško predstavljati republiku u uslovima stalne konfrontacije sa željama stranaca, pogotovo sa Zapada, kada isporučuju gotovo nemoguće zahtjeve i očekuju da se nešto uradi što je protiv naroda.

"To doživljavamo i on i ja i narodna podrška je tu najvažnija", poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je zahvalio Vučiću na prilici da danas prisustvuje otvaranju "Srpske kuće" u Parizu, čime se dokazuje ukupni napredak Srbije.

"Snaga Srbije omogućava da se na ovakav način prezentuje sve ono što jeste Srbija", rekao je Dodik.

Rusi lutajućom municijom uništili još jedan čuveni Abrams

Rusi lutajućom municijom uništili još jedan čuveni Abrams

On je dodao da je impozantno i učešće brojnih sportista iz Srbije na Olimpijskim igrama, a među kojima su mnogi i iz Republike Srpske.

"To je naš ponos, ono zbog čega smo ovdje i zbog čega ćemo slaviti i biti zajedno", poručio je Dodik i naveo da će sutra prisustvovati košarkaškoj utakmici između Srbije i SAD.

On je sportistima poželio uspjeh i naveo da će Republika Srpska navijati za reprezentaciju Srbije i proslaviti svaki uspjeh srpske reprezentacije.

"Želim svim sportistima uspjeh. I one koji ne ostvare eventualno željeni rezultat podržaćemo ih u svemu", zaključio je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

    Serija: Ko te šiša (12+)

  • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:45 Film

    ''''Film