Саслушани челници српских институција

Девети дан блокаде српских институција на КиМ, блокирани административни прелази

  • Извор: Агенције
  • 07.09.2024. 07:57

Девети је дан блокаде зграда српских институција на сјеверу Косова и Метохије, а више стотина запослених и даље не може на своја радна мјеста.

Сви административни прелази између Косова и Метохије и централног дијела Србије - Мердаре, Јариње, Брњак, блокирани су као реципроцитет на мјере премијера привремених приштинских институција, рекао је синоћ предсједник Удружења грађана косовско-митровачког округа Раша Ројевић.

Полиција тзв. Косова је наставила саслушања челника српских институција.

Предсједник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је јуче, послије саслушања у тзв. косовској полицији на које је позван због наводног фалсификовања докумената, да је у питању класичан политички процес и удар на све што има везе са Србијом.

Саслушање Тодића и још четворице челника српских институција на сјеверу КиМ услиједило је након што су привремене приштинске институције прошлог петка насилно затвориле зграде институција Републике Србије у све четири општине на сјеверу Косова и Метохије.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак боравио је јуче у Приштини како би припремио сљедећу рунду дијалога главних преговарача.

Након сусрета са приштинским представником Бесником Бисљимијем рекао је договорен наставак дијалога, без прецизирања других детаља.

Изасланик ЕУ је најавио да је током састанка било ријечи и о отварању моста на Ибру, у Косовској Митровици, и поновио да би мост требало да буде отворен за саобраћај, али само у сарадњи "са међународним партнерима Приштине".

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упитао је због чега Лајчак сада споразум о мосту на Ибру измјешта из бриселског дијалога, а "до јуче је то питање најављивао као главну тему разговора у Бриселу".

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:15 Гола наука, документарни програм (Р)

    '' Гола наука, документарни програм (Р)

  • 13:10 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.