Saslušani čelnici srpskih institucija

Deveti dan blokade srpskih institucija na KiM, blokirani administrativni prelazi

  • Izvor: Agencije
  • 07.09.2024. 07:57

Deveti je dan blokade zgrada srpskih institucija na sjeveru Kosova i Metohije, a više stotina zaposlenih i dalje ne može na svoja radna mjesta.

Svi administrativni prelazi između Kosova i Metohije i centralnog dijela Srbije - Merdare, Jarinje, Brnjak, blokirani su kao reciprocitet na mjere premijera privremenih prištinskih institucija, rekao je sinoć predsjednik Udruženja građana kosovsko-mitrovačkog okruga Raša Rojević.

Policija tzv. Kosova je nastavila saslušanja čelnika srpskih institucija.

Predsjednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je juče, poslije saslušanja u tzv. kosovskoj policiji na koje je pozvan zbog navodnog falsifikovanja dokumenata, da je u pitanju klasičan politički proces i udar na sve što ima veze sa Srbijom.

Saslušanje Todića i još četvorice čelnika srpskih institucija na sjeveru KiM uslijedilo je nakon što su privremene prištinske institucije prošlog petka nasilno zatvorile zgrade institucija Republike Srbije u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

Specijalni izaslanik ЕU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boravio je juče u Prištini kako bi pripremio sljedeću rundu dijaloga glavnih pregovarača.

Nakon susreta sa prištinskim predstavnikom Besnikom Bisljimijem rekao je dogovoren nastavak dijaloga, bez preciziranja drugih detalja.

Izaslanik ЕU je najavio da je tokom sastanka bilo riječi i o otvaranju mosta na Ibru, u Kosovskoj Mitrovici, i ponovio da bi most trebalo da bude otvoren za saobraćaj, ali samo u saradnji "sa međunarodnim partnerima Prištine".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upitao je zbog čega Lajčak sada sporazum o mostu na Ibru izmješta iz briselskog dijaloga, a "do juče je to pitanje najavljivao kao glavnu temu razgovora u Briselu".

Pratite nas i putem Vibera

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:15 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:10 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.