Предсједница Скупштине Србије

Брнабић: Велика побједа Србије у Њујорку - они који гурају резолуцију о Сребреници почели да пријете

  • Извор: Агенције
  • 27.04.2024. 13:55

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је данас да вјерује да ће резолуција о Сребреници у мају доћи на гласање у УН, а истовремено је истакла да је ово што је успио у Њујорку да уради предсједник Србије Александар Вучић невјероватна побједа.

„Он је успио са читавим тимом људи. Али на крају крајева, он је највише урадио ових пет дана боравка у Њујорку са великим бројем састанака, са скоро свим делегацијама... Да се чујете практично са скоро свим државницима свијета, што је у УН 190 држава, за пет дана, то је напор који нико не може да замисли. Успио је до те мјере да их продрма да они више нису сигурни како ће у ствари проћи на том гласању. И то је незамислива побједа Србије. И да они то одложе“, рекла је Брнабић на ТВ Прва.

Она је додала да они који "гурају" усвајање резолуције у УН врше озбиљне пријетње и притиске.

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

„То никакве везе више са дипломатијом нема. То више нису ни притисци, то су озбиљне пријетње. Не гласаш ли - урадићемо то, то и то. Нема више кредита, инвестиција, подршке у овоме, или ћемо директно нешто против вас радити. То више није дипломатија, то су бруталне пријетње и то вам на крају крајева приказује како тренутно изгледа свјетски поредак“, додала је она.

Брнабић примјећује и да се свјетски поредак мијења.

„Имате земље које неће више то да трпе - да им неко пријети, да их малтретира, да излаже руглу Уједињене нације. Да неко каже"нешто што је питање за Савјет безбједности ми гурамо на Генералну скупштину", тако озбиљна питања доводимо до тога да дође до прегласавања. Због тога се и мијења светски предак. Због тога што чак више није ни дипломатија“, рекла је Брнабић.

Павић: Резолуција о Сребреници би отворила Пандорину кутију и многе земље су тога свјесне

Павић: Резолуција о Сребреници би отворила Пандорину кутију и многе земље су тога свјесне

Брнабић вјерује да ће се Вучић вратити поново у Њујорк и да ће да настави ту борбу у Уједињеним нацијама.

„Тамо је на самом извору ствари, разговара са шефовима мисија и гура читаву нашу мисију“, рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.