Predsjednica Skupštine Srbije

Brnabić: Velika pobjeda Srbije u Njujorku - oni koji guraju rezoluciju o Srebrenici počeli da prijete

  • Izvor: Agencije
  • 27.04.2024. 13:55

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da vjeruje da će rezolucija o Srebrenici u maju doći na glasanje u UN, a istovremeno je istakla da je ovo što je uspio u Njujorku da uradi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nevjerovatna pobjeda.

„On je uspio sa čitavim timom ljudi. Ali na kraju krajeva, on je najviše uradio ovih pet dana boravka u Njujorku sa velikim brojem sastanaka, sa skoro svim delegacijama... Da se čujete praktično sa skoro svim državnicima svijeta, što je u UN 190 država, za pet dana, to je napor koji niko ne može da zamisli. Uspio je do te mjere da ih prodrma da oni više nisu sigurni kako će u stvari proći na tom glasanju. I to je nezamisliva pobjeda Srbije. I da oni to odlože“, rekla je Brnabić na TV Prva.

Ona je dodala da oni koji "guraju" usvajanje rezolucije u UN vrše ozbiljne prijetnje i pritiske.

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici - nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu

Brnabić: Rezolucija o Srebrenici - nametanje najteže kvalifikacije Srbiji i narodu

„To nikakve veze više sa diplomatijom nema. To više nisu ni pritisci, to su ozbiljne prijetnje. Ne glasaš li - uradićemo to, to i to. Nema više kredita, investicija, podrške u ovome, ili ćemo direktno nešto protiv vas raditi. To više nije diplomatija, to su brutalne prijetnje i to vam na kraju krajeva prikazuje kako trenutno izgleda svjetski poredak“, dodala je ona.

Brnabić primjećuje i da se svjetski poredak mijenja.

„Imate zemlje koje neće više to da trpe - da im neko prijeti, da ih maltretira, da izlaže ruglu Ujedinjene nacije. Da neko kaže"nešto što je pitanje za Savjet bezbjednosti mi guramo na Generalnu skupštinu", tako ozbiljna pitanja dovodimo do toga da dođe do preglasavanja. Zbog toga se i mijenja svetski predak. Zbog toga što čak više nije ni diplomatija“, rekla je Brnabić.

Pavić: Rezolucija o Srebrenici bi otvorila Pandorinu kutiju i mnoge zemlje su toga svjesne

Pavić: Rezolucija o Srebrenici bi otvorila Pandorinu kutiju i mnoge zemlje su toga svjesne

Brnabić vjeruje da će se Vučić vratiti ponovo u Njujork i da će da nastavi tu borbu u Ujedinjenim nacijama.

„Tamo je na samom izvoru stvari, razgovara sa šefovima misija i gura čitavu našu misiju“, rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:30 Serija: Red Rok

    Serija: Red Rok