Предсједница Скупштине Србије

Брнабић: Резолуција о Сребреници - наметање најтеже квалификације Србији и народу

  • Извор: Танјуг
  • 24.04.2024. 12:42

Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је данас да се све што се дешава са насилним гурањем тзв. Косова у Савјет Европе и резолуције о геноциду у Сребреници, намеће читавој Србији и српском народу а да у томе дио опозиције види "шансу и срећу" само зато што мисле да ће тиме ослабити предсједника Александра Вучића.

- То неће ослабити Вучића, јер народ види колико се он бори. Ви мислите да ће ако то насилно прогурају, да штети Вучићу, а неће. То што је радост дијела опозиције, то говори о њима, да их не занима национални интерес и правда - рекла је Брнабић гостујући на ТВ Пинк.

Она је рекла да је резолуција о геноциду у Сребреници наметање најтеже моралне, политичке и правне квалификације за Србију и српски народ, које ће нас да прати генерацијама. Предсједник Скупштине Србије поручила је да ће Србија апеловати да јој се прикључе све слободарске земље у борби против наметања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Брнабићева је навела да се та тема ставља на дневни ред Генералне скупштине УН, иако је то пар екселанс и искључиво тема за Савјет безбједности УН, те истакла да се Србија бори не само за своје националне интересе, него за правду, истину и право.

- Доста је да велики и силни намећу у УН агенду супротно процедури и саме БиХ, Дејтонском споразуму, Уставу БиХ, без консултација у Предсједништву БиХ, без икаквих консултација у региону - рекла је Брнабићева за ТВ Пинк.

- Какав год да је исход, цијениће се борба и храброст коју је Александар Вучић поново показао - рекла је Брнабић.

Подсјетила је да је Вучић поручио помоћнику секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсу О'Брајану да ће се Србија борити и да мисли да оно што Америка ради није фер, због чега ће се "мала Србија јавно супротставити и апеловати на све слободарске земље да се прикључе.

Подсјетила је да је тема геноцида у Сребреници без консултација стављена на дневни ред Генералне скупштине УН, иако је то тема искључиво за Савјет безбједности.

- И ви мислите да ће то, ако то насилно прогурају, да наштети Александру Вучићу? Не. Сви ће цијенити његову борбу и цијениће га још више, и не само у Србији, него у свим слободарским земљама широм свијета. Али то што је радост дела опозиције, то говори о њима, да њих не занима национални интерес, ни интерес нашег народа, ни правда, ни Повеља УН - рекла је Брнабић.

Говорећи о наступу шефице делегације Србије у Парламентарној скупштини Савјета Европе (ПССЕ) Биљане Пантић Пиље када се у ПССЕ гласало о препоруци да се тзв. Косово прими у Савјет Европе, Брнабић је истакла да се Пиља борила маестрално и да није устукнула ниједан милиметар.

- Свако је могао да буде поносан на наступ Александра Вучића у УН и Биљане Пантић Пиље у ПССЕ - рекла је Брнабић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм