Екипе и даље дежурају

Ватрогасци зауставили напредовање ватре код Торгира

  • Извор: Индекс
  • 19.07.2024. 07:24

Јуче у послијеподневним сатима избио је велики пожар отвореног простора код Трогира, у близини хотелског насеља Медена. У гашењу пожара учествовало је 125 ватрогасаца, 37 возила, три канадера и један аир трактор.

Пожар је захватио површину од око 15 хектара. Ватра се у једном тренутку опасно приближила кућама те оближњем хотелском насељу, али ватрогасци су хитном интервенцијом успјели зауставити напредовање ватре.

Туцаковић: Врши се замјена снага

Главни ватрогасни заповједник Славко Туцаковић потврдио је јутрос како је током ноћи на пожаришту дежурао 71 ватрогасац с 21 возилом. Туцаковић је нагласио да је ситуација под контролом јер више нема отворене ватре.

Ватру код Трогира гаси 66 ватрогасаца, искључена електрична енергија

Ватру код Трогира гаси 66 ватрогасаца, искључена електрична енергија

Додао је како су преполовљене снаге које се налазе на пожаришту и да се врши њихова замјена. Најавио је како ће током дана дио ватрогасаца остати да дежура како не би дошло до разбуктавања.

Ватрогасцима се јуче на терену придружио велики број полицијских службеника који су били ангажовани на регулисању саобраћаја и праћењу стања на пожаришту. У Сегет Врањици за саобраћај је била затворена Улица Хрватских мученика до спајања с државним путем Д8.

Огроман пожар код Трогира, угрожени објекти

Огроман пожар код Трогира, угрожени објекти

Туристи напуштали хотелско насеље

Додатно, посада брода Станице поморске полиције осигуравала је несметани рад канадера. Неки туристи су се чак одлучили напустити хотелско насеље те потражити други смјештај преко ноћи.

Марин Бубле, заповједник ватрогасног оперативног подручја Трогир, изјавио је Дневнику 3 ХТВ-а како је пожар букнуо одмах након што је угашен пожар у Сегету Горњем и да су ваздушне снаге реаговале у најкраћем могућем року.

"Поновно су одрадили лавовски дио посла. Не знам јесу ли икада брже стигли на ово подручје. Било је то у раздобљу 'границе ноћи'. Изнио је податак да је изгорјело десетак хектара, углавном борове шуме", казао је.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.