Еkipe i dalje dežuraju

Vatrogasci zaustavili napredovanje vatre kod Torgira

  • Izvor: Indeks
  • 19.07.2024. 07:24

Juče u poslijepodnevnim satima izbio je veliki požar otvorenog prostora kod Trogira, u blizini hotelskog naselja Medena. U gašenju požara učestvovalo je 125 vatrogasaca, 37 vozila, tri kanadera i jedan air traktor.

Požar je zahvatio površinu od oko 15 hektara. Vatra se u jednom trenutku opasno približila kućama te obližnjem hotelskom naselju, ali vatrogasci su hitnom intervencijom uspjeli zaustaviti napredovanje vatre.

Tucaković: Vrši se zamjena snaga

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković potvrdio je jutros kako je tokom noći na požarištu dežurao 71 vatrogasac s 21 vozilom. Tucaković je naglasio da je situacija pod kontrolom jer više nema otvorene vatre.

Vatru kod Trogira gasi 66 vatrogasaca, isključena električna energija

Vatru kod Trogira gasi 66 vatrogasaca, isključena električna energija

Dodao je kako su prepolovljene snage koje se nalaze na požarištu i da se vrši njihova zamjena. Najavio je kako će tokom dana dio vatrogasaca ostati da dežura kako ne bi došlo do razbuktavanja.

Vatrogascima se juče na terenu pridružio veliki broj policijskih službenika koji su bili angažovani na regulisanju saobraćaja i praćenju stanja na požarištu. U Seget Vranjici za saobraćaj je bila zatvorena Ulica Hrvatskih mučenika do spajanja s državnim putem D8.

Ogroman požar kod Trogira, ugroženi objekti

Ogroman požar kod Trogira, ugroženi objekti

Turisti napuštali hotelsko naselje

Dodatno, posada broda Stanice pomorske policije osiguravala je nesmetani rad kanadera. Neki turisti su se čak odlučili napustiti hotelsko naselje te potražiti drugi smještaj preko noći.

Marin Buble, zapovjednik vatrogasnog operativnog područja Trogir, izjavio je Dnevniku 3 HTV-a kako je požar buknuo odmah nakon što je ugašen požar u Segetu Gornjem i da su vazdušne snage reagovale u najkraćem mogućem roku.

"Ponovno su odradili lavovski dio posla. Ne znam jesu li ikada brže stigli na ovo područje. Bilo je to u razdoblju 'granice noći'. Iznio je podatak da je izgorjelo desetak hektara, uglavnom borove šume", kazao je.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.