На Долцу, најпознатијој и највећој пијаци у Загребу, појавиле су се прве трешње по цијени од 35 евра за килограм, што је оставило без текста купце на овој тржници, не само Загрепчане, већ и странце.
Дневник хрватске Нове ТВ у репортажи са Долца преноси да су прве трешње, иако прољеће још није стигло, из Чилеа, те се продају по цијени од 35 евра за килограм, уз закључак да трешње у фебруару нису за свачији џеп, али ни за оне слабијег срца.
Рачуница је да за килограм првих трешања са загребачког Долца можете појести и сасвим фину вечеру у ресторану или обавити озбиљан "улов" у месари или рибарници.
Продавачица из једне рибарнице на Долцу рекла је да, на примјер, за 28 евра може да се купи чак пет килограма срделе и нахрани цијело комшилук.
Месар Штеф каже да се по тој цијени на Долцу може купити скоро килограм бифтека, пет килограма свињског или три килограма јунећег бута без кости.
Ипак, Ванда, која се у Загребу нашла на само један дан, одлучила је да купи прве овогодишње трешње, па ће их, каже, подијелити с пријатељицом, али и упоредити с онима из Мичигена.
"За мене пензионера, ово је много", рекао је за Дневник Нове ТВ пензионер Дамир и додао да он трешње може само да гледа.
Двије туристкиње из Израела рекле су да прве трешње у њиховој земљи коштају 10 евра за килограм.