Хрватски предсједник

Милановић: У данашњој Хрватској не смије бити мјеста за усташтво

  • Извор: СРНА
  • 07.08.2024. 19:13

Хрватски предсједник Зоран Милановић поручио је да у данашњој Хрватској не смије бити мјеста за усташке поздраве, обиљежја и пјесме које недвосмислено славе режим Независне Државе Хрватске (НДХ), а који се се чули прије и током концерта у Имотском, те нагласио да то не смије проћи без реаговања државних институција.

Он је нагласио да је жалосно што појединци и групе промовишу оне продаваче хрватске земље из далеке прошлости којих се треба срамити.

"Такозвана НДХ нема везе са модерном и сувереном Хрватском и наша је дужност свима који то не разумију понављати истину о прошлости, у интересу хрватске будућности", навео је Милановић, на свом "Фејсбуку".

Милан Новитовић нападнут на аутопуту!

Милан Новитовић нападнут на аутопуту!

Марко Перковић Томпсон, контроверзни хрватски пјевач познат по србофобији, одржао је концерт у Имотском пред 20.000 људи, а публика се прије тога "загријавала" усташким пјесмама, покличима и обиљежјима.

Уочи концерта Томпсона у Имотском вијориле су се заставе ХОС, горјеле су бакље, доминирао је усташки поклич "За дом спремни!", а из једног кафића чула се и усташка будница "Ево зоре, ево дана", пјесма позната и као "Јуре и Бобан", коју су многи од окупљених на тргу запјевали.

У понедјељак, 5. августа, у Книну се на 29 година од злочиначке војно-полицијске акције "Олуја", коју Хрватска обиљежава као "дан побједе", из кафића орила пјесма "Ево зоре, ево дана", хрватска усташка војна пјесма која велича усташке осуђене ратне злочинце, логоре током НДХ и србофобију.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1994 (16+)

    ''Серија: 1994 (16+)