Hrvatski predsjednik

Milanović: U današnjoj Hrvatskoj ne smije biti mjesta za ustaštvo

  • Izvor: SRNA
  • 07.08.2024. 19:13

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je da u današnjoj Hrvatskoj ne smije biti mjesta za ustaške pozdrave, obilježja i pjesme koje nedvosmisleno slave režim Nezavisne Države Hrvatske (NDH), a koji se se čuli prije i tokom koncerta u Imotskom, te naglasio da to ne smije proći bez reagovanja državnih institucija.

On je naglasio da je žalosno što pojedinci i grupe promovišu one prodavače hrvatske zemlje iz daleke prošlosti kojih se treba sramiti.

"Takozvana NDH nema veze sa modernom i suverenom Hrvatskom i naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti", naveo je Milanović, na svom "Fejsbuku".

Milan Novitović napadnut na autoputu!

Milan Novitović napadnut na autoputu!

Marko Perković Tompson, kontroverzni hrvatski pjevač poznat po srbofobiji, održao je koncert u Imotskom pred 20.000 ljudi, a publika se prije toga "zagrijavala" ustaškim pjesmama, pokličima i obilježjima.

Uoči koncerta Tompsona u Imotskom vijorile su se zastave HOS, gorjele su baklje, dominirao je ustaški poklič "Za dom spremni!", a iz jednog kafića čula se i ustaška budnica "Еvo zore, evo dana", pjesma poznata i kao "Jure i Boban", koju su mnogi od okupljenih na trgu zapjevali.

U ponedjeljak, 5. avgusta, u Kninu se na 29 godina od zločinačke vojno-policijske akcije "Oluja", koju Hrvatska obilježava kao "dan pobjede", iz kafića orila pjesma "Еvo zore, evo dana", hrvatska ustaška vojna pjesma koja veliča ustaške osuđene ratne zločince, logore tokom NDH i srbofobiju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)

  • 23:05 Serija: 1994 (16+)

    ''Serija: 1994 (16+)