Хрватска

Испалио ракету на свадби, изазвао пожар и причинио огромну штету

  • Извор: СРНА
  • 01.08.2024. 14:06

Полиција ће подићи кривичну пријаву против мушкарца (41) који је средином јула у Солину током прославе вјенчања, испалио ракету и изазвао пожар који је захватио траву и ниско растиње, те оштетио три паркирана возила направивши штету од 40.000 евра.

Полицијски службеници Полицијске постаје Солин довршили су криминалистичко истраживање над 41-годишњаком због сумње да је починио кривично дјело довођења у опасност живота и имовине опште опасном радњом или средством.

Осумњичени мушкарац је 19. јула увече у Солину изазвао пожар на отвореном простору који је захватио 30-ак метара квадратних траве и ниског растиња, а у пожару су оштећена и три возила која су била паркирана у близини.

Додик: Опозиција правила спискове, санкције оголиле комплетну БиХ

Додик: Опозиција правила спискове, санкције оголиле комплетну БиХ

Обављеним увиђајем полиција је утврдила да је пожар изазван топлотном енергијом из активираног пиротехничког средства (сигналне ракете) те је материјална штета процијењена на 40.000 евра, преносе хрватски медији.

"Спроведеним криминалистичким истраживањем утврђено је постојање основане сумње да је пиротехничко средство које је узроковало пожар активирао 41-годишњак за вријеме славља вјенчања на подручју Солина. Против њега ће бити поднесена казнена пријава надлежном Општинском државном тужилаштву у Сплиту", поручили су из полиције.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: