Hrvatska

Ispalio raketu na svadbi, izazvao požar i pričinio ogromnu štetu

  • Izvor: SRNA
  • 01.08.2024. 14:06

Policija će podići krivičnu prijavu protiv muškarca (41) koji je sredinom jula u Solinu tokom proslave vjenčanja, ispalio raketu i izazvao požar koji je zahvatio travu i nisko rastinje, te oštetio tri parkirana vozila napravivši štetu od 40.000 evra.

Policijski službenici Policijske postaje Solin dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je počinio krivično djelo dovođenja u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom.

Osumnjičeni muškarac je 19. jula uveče u Solinu izazvao požar na otvorenom prostoru koji je zahvatio 30-ak metara kvadratnih trave i niskog rastinja, a u požaru su oštećena i tri vozila koja su bila parkirana u blizini.

Dodik: Opozicija pravila spiskove, sankcije ogolile kompletnu BiH

Dodik: Opozicija pravila spiskove, sankcije ogolile kompletnu BiH

Obavljenim uviđajem policija je utvrdila da je požar izazvan toplotnom energijom iz aktiviranog pirotehničkog sredstva (signalne rakete) te je materijalna šteta procijenjena na 40.000 evra, prenose hrvatski mediji.

"Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je pirotehničko sredstvo koje je uzrokovalo požar aktivirao 41-godišnjak za vrijeme slavlja vjenčanja na području Solina. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom Opštinskom državnom tužilaštvu u Splitu", poručili su iz policije.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: