"Одвезао сам га на посао, а сад му бирам сандук"

Емотивна исповијест оца убијеног медицинског техничара (36) у старачком дому

  • Извор: 24сата.хр
  • 23.07.2024. 18:46

Крешимир Пахоки (53) упао је јуче у старачки дом и убио шесторо људи. Међу њима и Дамира Фијалу (36), медицинског техничара који је радио у дому.

Његов отац потпуно је утучен.

- Он је био двије недјеље на годишњем и ујутру је требало да почне да ради. Ја сам га одвезао тамо и десило се што се десило. То му је био први дан на послу послије годишњег одмора, човек који ни мрава није згазио, вјерујте - кроз сузе је новинарима 24сата.хр рекао отац Дамира Фијале (36).

Он је био медицински техничар и радник Дома за старије и немоћне у Дарувару. Њега је у крвавом походу хицима из пиштоља, с још петоро корисника, убио бивши војни полицајац Крешимир Пахоки (51). Међу жртвама масакра је и мајка убице А. П.

Нови детаљ масакра у старачком дому у Дарувару

Нови детаљ масакра у старачком дому у Дарувару

- Није се женио ни имао дјеце. Има брата, он је неурохирург који живи у Бјеловару. Шта да вам кажем, супруга је у потпуном шоку - рекао је Дамиров отац.

Кратко је само додао да је сина одвезао на посао, а сад мора да му бира сандук.

За Дамира у Дарувару сви имају само ријечи хвале. Кажу како је био истински добар дечко, спреман да помогне другима.

- Јако ми је жао због њега. Није ово требало да му се догоди - у сузама је рекла Даруварчанка која је познавала убијеног.

- Био је јако добар дечко, одличан и брижан. Брат му је доктор, тата и мама су дивни људи. Цијела породица је за пожељети их за пријатеље и комшије. Зашто они, како је он из своје доброте постао мета, то никад нећу схватити. Зло је јуче побиједило. Ово је велика трагедија и нека се зна да је погинуо један од најбољих људи у нашем граду. Погинуле су немоћне собе које нису никоме ништа скривиле. Дамира и свих жртава се сви морамо сјећати, а убица заслужује да се заборави, монструм - додају Дамирови познаници.

Расте број жртава масакра у старачком дому

Расте број жртава масакра у старачком дому

У дому у ком се догодила трагедија јуче нису жељели да разговарају с новинарима.

- Нема никога од шефова ко би могао да вам да изјаву - још под утиском догађаја кратко су рекле раднице док су у комби спремали душеке и друге ствари за 13 корисника привремено смјештених у Ветеранском центру у Дарувару.

Тек у једном тренутку се испред дома појавила кћерка власнице Марија И. која је само додала како им је приоритет да се побрину за преживјеле. Међу радницима је била и радница с којом се Дамир замијенио за смјену.

Наиме, он у тренутку пуцњаве није ни требало да буде на радном мјесту.

Ово је осумњичени за масакр у старачком дому: Почастио цијели кафић па рекао да иде ''нешто да обави''

Ово је осумњичени за масакр у старачком дому: Почастио цијели кафић па рекао да иде ''нешто да обави''

- Нисам спавала цијелу ноћ, не могу - добацила је кроз сузе.

Подсјетимо, Крешимир је у понедјељак нешто послије 10 сати дошао у старачки дом, наводно како би подмирио дуг за смјештај мајке, а затим је почео да пуца. Неки радници су се сакрили испод кревета и успјели да побјегну кроз прозор, међутим Дамир није био те среће.

Његова породица уништена је због ове трагедије. До смрти Дамир је са родитељима живио у породичној кући.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    ''Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Серија: 1993 (16+)

    ''Серија: 1993 (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм